100 українських митців розробляють культурні проєкти в Івано-Франківську

15:30, 28 лис. 2019
 
100 українських митців розробляють культурні проєкти в Івано-Франківську
Розробити міжрегіональні культурні проєкти до Івано-Франківська приїхали 100 митців з усієї країни. Протягом місяця вони проходили навчання з культурного менеджменту в п’яти містах.
 
Основна ціль цього проєкту - допомогти митцям та культурним менеджерам збудувати стійке партнерство.
Художниця Марія Вишедська три роки займається стріт-артом. До Франківська приїхала із Донецької області.
"На цьому проєкті я шукаю партнерів, які мають свій арт-простір або громадську організацію. Мене цікавлять партнери з маленьких міст, бо часто чую, що там нікуди піти, нічого робити. Я хочу приїхати в це місто, погуляти ним, подивитися якісь місця і визначити, що йому (місту) потрібно", - розповіла Марія Вишедська.
 
Протягом навчання учасники проєкту обговорили нову роль культури і креативу. Дізналися, як залучати гроші на мистецькі проєкти, та де шукати команду. Із цим їм допомагали тренери-митці з різних міст України.
 
"Я особисто вважаю, що наш проєкт масштабний, адже ми охоплюємо більшість регіонів України. Ми намагаємося створити єдину мережу культурних менеджерів, які будуть продовжувати розвивати Україну, українську культуру і формувати креативні індустрії в Україні", - каже співорганізаторка проєкту Валерія Вашкевич.