Драму "Фелікс Австрія" поставлять у франківському драмтеатрі

16:05, 29 лис. 2019
 
Драму

Допрем’єрний показ драми "Фелікс Австрія" за мотивами роману Софії Андрухович відбувся сьогодні на камерній сцені Івано-Франківського національного драматичного театру. Головним режисером у постановці став француз Жюль Одрі. Він розповів, що після прочитання цього твору одразу захотів інсценізувати його.

"На сцені актори покажуть щасливе місто Станиславів старої Австрії, історія якого збудована на спогадах головної героїні Стефи. Це грати не події, які відбувалися насправді, а як головна героїня їх пригадує", - розповідає головний режисер вистави Жюль Одрі. 

 І додає: "Кожна ситуація – це спогад. Цей спогад змінюється. Ми хочемо показати, що пам’ять маніпулює нами. І саме про те, як ми все життя намагаємося не бачити своєї самотності, і як важливо любити себе. Це вистава про самотність, про любов і про мою любов до цього міста, до мови також".

У стінах франківського драмтеатру вистава "Фелікс Австрія" є другою роботою французького режисера, тому уся команда довго готувалася.

 За словами керівника драмтеатру Ростислава Держипільського, вистава "Фелікс Австрія" буде ще одним кроком театру для успішного розвитку.

 "Декілька складових успіху вже закладено у цій постановці. У першу чергу, це справді відомий, крутий твір нашої землячки Софії Андрухович, який в дуже цікавих моментах занурює нас в історію міста. Це теж дуже круто. Це Жуль Одрі – французький режиссер, який під своїм кутом зору свіжо може показати своє бачення, своє ставлення до твору, до нашого міста, в яке він занурюється. Ну і третє – це чудовий акторський склад, який тут є", - ділиться Ростислав Держипільський.

Виставу «Фелікс Австрія» можна буде побачити і у грудні.