UA: КАРПАТИ транслюватиме наживо драму-ораторію «Вона – Земля» з рідного села Василя Стефаника

UA: КАРПАТИ транслюватиме наживо драму-ораторію «Вона – Земля» з рідного села Василя Стефаника

12 тра. 2021

14 травня — 150-ліття від дня народження українського письменника, майстра експресіоністичної новели, громадського діяча Василя Стефаника. Команда Суспільного UA: КАРПАТИ запланувала трансляцію наживо драми-ораторії «Вона – Земля», яку Івано-Франківський національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка зіграє в рідному селі письменника — Русові.

Читайте також: «Стефаник.Terra incognita» — спецпроект Суспільного UA: КАРПАТИ до 150-річчя письменника

Початок вистави — у п’ятницю, 14 травня о 20:30. Вхід на подію вільний. Наживо драму-ораторію «Вона – Земля» дивіться на ютуб-каналі Суспільного UA: КАРПАТИ. 

Дійство відбуватиметься на обійсті родинного маєтку Василя Стефаника, яким зараз опікуються його нащадки. Режисура та сценічне рішення драми-ораторії — від народного артиста України, лауреата Національної премії України ім. Тараса Шевченка Ростислава Держипільського. У рідному селі Стефаника вистава «Вона – Земля» у форматі просто неба відбудеться вперше. Більше про акторський склад постановки — за посиланням.

Читайте також: На UA: Українське радіо Карпати стартував проєкт про українську без помилок

Команда Суспільного здійснюватиме запис драми-ораторії «Вона – Земля» для майбутньої трансляції на регіональних телеканалах компанії.

«Готуючись до прямої трансляції, ми разом із творчою групою театру побували в Русові й справді поринули в атмосферу «одного з найкрасивіших куточків на широких просторах», як писав про своє рідне село сам Стефаник. Задум зіграти там цю виставу і вдалий, і ризикований водночас, адже є ризик погіршення погодних умов. Але цим подібна мистецька пригода й цікава — оживити тексти в місці, де вони народжувались, саме в день ювілейних урочистостей. Для нас же, як Суспільного, це велика честь ексклюзивно показати цю виставу на наших платформах», — розповіла продюсерка Івано-Франківської філії Суспільного Галина Держипільська.

Нагадаємо, команда Івано-Франківської філії Суспільного готує низку радіо- і телепрограм у межах спецпроєкту «Стефаник.Terra incognita». Серед них — радіопрограми, відео для телеканалу та трансляція драми-ораторії «Вона – Земля». 

UA: Суспільне мовлення — це найбільша мережа телерадіоканалів та цифрових платформ в Україні, які незалежні від владних чи бізнесових структур. На Прикарпатті це — телеканал UA: КАРПАТИ і UA: Українське радіо Карпати.

Слухати UA: Українське радіо Карпати можна онлайн та на частотах: 

  • Верховина - 103,6 FM
  • Івано-Франківськ - 100,4 FM
  • Калуш - 100,1 FM
  • Косів - 100,6 FM
  • Яремче - 100,2 FM

Дивитися телеканал UA: КАРПАТИ онлайн — за посиланням.