Акцію протесту "Не дамо злити #СправиМайдану!" провели у Франківську

17:41, 26 лис. 2019
 
Акцію протесту
Безстрокову акцію на підтримку адвокатеси справ Небесної Сотні Євгенії Закревської провели сьогодні біля обласної адміністрації в Івано-Франківську. Шість днів тому вона оголосила голодування. Жінка вимагає продовжити розслідування загибелі Героїв Небесної Сотні.
Акцію протесту планують проводити щодня перед обласною адміністрацією.
"Я розумію, що це все дуже, чесно скажу, безнадійно і дуже важко на це дивитися, але це хоч щось. І ми закликаємо людей нас підтримати: у Facebook, поширювати, звертатися до знайомих нардепів, конкретно прийти на 15 хвилин і висловити свою позицію з поваги до Майдану і людей, які там загинули", - каже організаторка акції протесту Наталія Сербин.
Підтримує акцію й батько загиблого на Майдані Романа Гурика.
До слова, голодувати Євгенія Закревська розпочала через нерозглянуту депутатами Верховної Ради поправку, яка б дозволила слідчим у справах Майдану перейти в Державне бюро розслідувань і продовжити слідство цих справ. Від початку акції протесту жінка на своїй сторінці у Facebook щодня звітувала про самопочуття та зверталася до влади України із вимогами продовжити розслідування.
"Головна вимога – прийняти правку про зміни до закону про ДБР і сам закон. Ця правка дозволить слідчим, які обізнані і тривалий час займаються справами Майдану, продовжити це робити і пройти в ДБР, тому що справи в ДБР формально вже передали, а слідчих, які можуть це зробити, там немає. І значить, що від 21 листопада вже немає слідства. Це ж не ультиматум. Це просто привернення уваги. Просто нас ніхто не чув. А тепер нас почули і почали щось робити. Тому, звісно, я буду тримати (голодування) до того, поки це не вирішиться", - адвокатеса родин Героїв Небесної Сотні Євгенія Закревська.
За 5 днів голодування Євгенії Закревської українці започаткували відразу кілька флешмобів на її підтримку. Пости у соціальних мережах публікували із хештегами "#не_злий_справи_Майдану".
Також підтримали Євгенію заявами ексміністерка охорони здоров’я Уляна Супрун та режисер Олег Сенцов.