Бурштинська ТЕС: працівникам скорочують робочі дні

16:00, 22 лис. 2019
 
Бурштинська ТЕС: працівникам скорочують робочі дні

Працівників Бурштинської ТЕС перевели на чотириденний робочий тиждень, підрядні організаці – на триденний, а більшість ремонтних бригад зупиняє роботи. Про це сьогодні повідомила міська голова Бурштина Роксолана Джура. За її словами, теплові електростанції України не витримують конкуренції російського та словацького імпорту електрики, через що призупиняють чи згортають свою діяльність.

"Ми уже 3 дні не отримуємо кошти на комунальні підприємства від компанії ДТЕК за тепло. Це означає, що комунальне підприємство не може виплатити заробітну плату людям, не може оплатити світло у місті, і, напевно, його будуть відключати. До кінця грудня ми недоотримаємо значної частини грошей, а це означає параліч багатьох галузей у Бурштині. Таким чином ситуація критична і є наслідком довготривалої монополізації і наслідком бездумної приватизації стратегічних державних підприємств", - сказала міська голова Роксолана Джура.

З приводу ситуації на Бурштинській ТЕС о 16:30 збирають екстрену нараду за участі місцевої влади, депутатів обласної ради, представників підприємства.