Головою вниз з моста: хто винен? (ОНОВЛЕНО)

9:38, 5 чер. 2019
 
Головою вниз з моста: хто винен? (ОНОВЛЕНО)

Вчора у центрі Калуша з моста через річку Сівка впала 4-річна дівчинка разом з перилами вниз головою. Її госпіталізували у Калуську центральну районну лікарню з травмами ноги і голови.

 UPD: 12:00. Головний інженер “Калушавтодору” Ігор Масляк розповів, що підприємство періодично обстежує стан мосту: "Ми наочно просто приїжджаємо, дивимося, в якому стані він знаходиться". Перила могли впасти через те, що закладні деталі в мості прогнили.

UPD: 11:30. За словами начальника Калуського відділу поліції Василя Маківничука, вчора, близько 19:30, у відділ поліції надійшло повідомлення зі швидкої допомоги, що доставлено в лікарню неповнолітню дитину, 2015 року, з тілесними ушкодженнями. Дитина отримала тілесні ушкодження внаслідок падіння з мосту. За даним фактом порушено кримінальне провадження за статтею 271 «Порушення трудового законодавства». Зараз ведуться слідчі дії.

"Це злочин невеликої тяжкості – обмеження волі до двох років. Будемо з’ясовувати, хто відповідальний за дану ділянку робіт. Будемо призначати ряд технічних експертиз і за фактом з’ясовувати і шукати  винуватців", - каже Василь Маківничук.

UPD: 10:50. Міський голова Калуша Ігор Матвійчук розповів, що за станом моста повинен був стежити балансоутримувач - КП «Калушавтодор». Причини падіння перил моста встановить комісія. Повноцінний ремонт моста проводили у 2008 році.

UPD: 9:40. Дитина поступила у лікарню вчора о 19:30. За словами завідувача дитячим відділенням інтенсивної терапії Василя Підлісного, дівчинку обстежили травматологи та хірурги, зробили УЗД, рентген черепа. Струсу мозку не виявили. Спостерігатимуть за нею ще впродовж двох днів.