Захисні костюми, дистанційні інтерв’ю та посилена робота діджиталу: робота UA: КАРПАТИ у місяць карантину

Захисні костюми, дистанційні інтерв’ю та посилена робота діджиталу: робота UA: КАРПАТИ у місяць карантину

24 кві. 2020

Вже більше місяця українці долають поширення захворюваності на коронавірусну інфекцію та живуть в умовах карантину. Журналісти Суспільного Карпати теж були вимушені дещо змінити свій звичний робочий розпорядок. 

«Команда Суспільного Карпати працює повноцінно, але формат, звісно, змінений. Всі коментарі для новин й інтерв’ю для радіопрограм беремо телефоном чи з допомогою відеозв’язку», — розповіла продюсерка Івано-Франківської філії Суспільного Галина Держипільська

«Ми закупили деяке обладнання, зібрали та встановили додатковий ефірний комп’ютер, доукомплектували обладнання для того, щоб наші ведучі прямоефірних шоу змогли зв’язатися із гостями ефіру за допомогою Skype, Viber та інших додатків для відеозв’язку. Це стало справжнім викликом для технічної служби, але в результаті ми змогли якісно поліпшити прямоефірні радіо- та телепрограми», — переконана менеджерка Івано-Франківської філії Суспільного Наталія Кияницька.

Найбільше навантаження зараз — на новинарів та діджитал-відділ. «Наймолодший структурний підрозділ компанії — діджитал-відділ — працює зараз практично цілодобово. Оперативно реагують на всі факти і цифри, — каже Галина Держипільська. — Понад 30 тисяч людей стежать за нашою сторінкою у Facebook, і щодня ця аудиторія зростає. Наші підписники розуміють, що все, що опубліковано чи озвучено на платформах Суспільного, — достовірна інформація без маніпуляцій і вигадок». 

Знімальні групи отримали маски, рукавички, захисні костюми й антисептики. Частина працівників працює, за можливості, з дому.

«Ми розуміємо, що наша команда наражається на небезпеку просто виконуючи свою роботу. Адже левова частка збору інформації для матеріалів — це зйомки за межами редакції та спілкування з людьми, — розповіла Наталія Кияницька. — Частину працівників ми перевели на “дистанційку”, ще частина — більшість часу працює з дому, а в офіс приходить лише на прямий ефір. Журналісти та оператори новин чергуються: хтось працює віддалено, хтось — їздить на зйомки. Працівники технічної служби, які відповідають за видачу контенту в ефір, працюють у звичному режимі. Також ми організували довіз наших працівників на роботу та з роботи, оскільки весь громадський транспорт зупинився. Зараз ми змушені дбати не лише про власне здоров’я та безпеку, а й про тих, хто навколо. У нашому випадку — це весь колектив Суспільного Карпати і сім’ї наших працівників».

Уся інформація про коронавірус COVID-19 та карантин в області — на digital-платформах Суспільного — сайті suspilne.media, на сторінці UA: КАРПАТИ у Facebook і в Youtube. А більш розлого — у випусках новин на Українському радіо Карпати (о 12:10, 17:10 та 20:10) та на телеканалі UA: КАРПАТИ (о 13:30, 17:00, 19:00 та 20:30). Онлайн дивитися і слухати телеканал та радіо Суспільного Карпати можна тут

Читайте також: «Ми йдемо правильним шляхом — завдяки команді», — генпродюсер інформаційного мовлення Суспільного Федір Скрипник

Івано-Франківська філія долучається до всеукраїнського мультиплатформового марафону Суспільного «На карантині», який виходить на телеканалі UA: ПЕРШИЙ та в ефірі UA: КАРПАТИ й інших регіональних філій. «Від початку загальнонаціонального телепроєкту «На карантині»  наші журналісти редакції новин, окрім наповнення основних випусків в ефірі філії, активно співпрацюють із центральним офісом. Йдеться і про включення, і про створення сюжетів із життя карантинного Прикарпаття», — розповіла продюсерка філії.

У вечірній аналітичній програмі «Тема дня» журналісти Суспільного шукають відповіді на найрізноманітніші питання, які диктує життя в незвичних умовах. «Як виконується урядовий інструктаж в нашому регіоні і наскільки це дієво; чи вистачає медикам засобів для захисту та спеціального обладнання; що відбувається із “господаркою” області; що мають робити медики, органи місцевого самоврядування та поліція, щоб моніторити ситуацію та контролювати ймовірних людей-носіїв вірусу, які прибули із-за кордону; як відбуватиметься онлайн-навчання для школярів і студентів, доки триватиме навчальний рік; чи виплатять зарплату освітянам у повному обсязі та якою буде доля ЗНО й випускників вищих навчальних закладів; як це — дистанційно роботи. Про це та про ще чимало інших тем говорять наші журналісти з профільними експертами та фахівцями щовечора о 19:20», — каже Галина Держипільська. 

Читайте також: «Франківці на карантині»: Суспільне запустило онлайн-майданчик для обговорень

Крім цього, журналісти UА: КАРПАТИ звертають увагу на психологічне здоров’я мешканців. Відповідні теми порушують у проектах радійники. «До розмови в ефірі радіо Суспільне Карпати запрошують і лікарів-психотерапевтів, і психологів, і представників духовенства, а також — ініціативних прикарпатців, які діляться своїми рецептами змістовного проведення часу у вимушеній самоізоляції», — розповіла продюсерка. 

Щосуботи продовжує виходити проєкт «LightВечір». «Під час карантину дистанційно гостями програми стали громадська активістка, що має цікавий проєкт із підтримки малого підприємництва в час карантину, актриса, психологиня та священники», — розповіла Галина Держипільська. 

Від початку карантинних обмежень телеканали Суспільного транслюють богослужіння, аби віряни могли долучитися до спільної молитви безпечно — перебуваючи вдома. Цієї неділі UA: КАРПАТИ покажуть наживо служіння трьох християнських конфесій. Докладніше про це — тут. 

Нагадаємо, філії Суспільного в умовах карантину працюють як єдина міжрегіональна платформа.