«Якісна журналістика — як чисте повітря. Без нього суспільство хворіє», — продюсерка UA: КАРПАТИ

«Якісна журналістика — як чисте повітря. Без нього суспільство хворіє», — продюсерка UA: КАРПАТИ

15 лис. 2019

14 листопада в Івано-Франківську відбулася дискусія про журналістику та потреби суспільства. Подію напередодні Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку організувала книгарня «Є» та запросила взяти участь команду UA: КАРПАТИ.

Під час зустрічі презентували роботу телеканалу та радіо, досягнення за минулий рік та розповіли про плани на 2020-ий команди незалежного Суспільного мовника Прикарпаття. Крім цього, продюсерка UA: КАРПАТИ Галина Держипільська, менеджерка Наталія Кияницька та шеф-редактор новин Юрій Надольський відповідали на запитання, які надходили зі слухацької зали. 

«Аудиторія активно цікавилась нашою співпрацею з іншими ЗМІ та як нашій команді вдається дотримуватись рівновіддаленості від владних і бізнесових інтересів. Запитували також про тиск з їхнього боку. А ще — коли матимемо проєкт журналістських розслідувань. Словом, ми відчули, що люди цікавляться нашою роботою і намагалися розповісти їм якомога більше подробиць про життя журналістів Суспільного по інший бік телеекранів та радіоприймачів, — зазначила Галина Держипільська. Приємно було почути від гостей зустрічі, що про нас знають, за нами стежать, а присутня на зустрічі представниця кафедри журналістики ПНУ ім. Стефаника навіть зауважила, що на наших сюжетах і програмах навчають студентів».

Наталія Кияницька розповіла про оновлені студії та співпрацю з іноземними колегами. Юрій Надольський — про роботу новинарів UA: КАРПАТИ та про стрімкий розвиток digital-платформи. 

«Чимало молодих прикарпатців знає Суспільний мовник як виробника якісного контенту, дивиться та слухає його. Ми простежуємо цю тенденцію у наших сторінках в соцмережах Facebook та Іnstagram, а коли побачили у слухацькій залі багато молодих облич, то переконалися у цьому ще більше. Наша команда постійно вдосконалюється професійно, ми оновлюємо студії, долучаємося до публічних ініціатив, а невдовзі матимемо потужне технічне оновлення від наших шведських партнерів», — розповіла менеджерка UA: КАРПАТИ Наталія Кияницька.  

«Ми пишаємося, що завоювали високий рівень довіри до наших новин, і компанії загалом. Не минає й дня, щоб не телефонували наші глядачі, слухачі або читачі і не просили, щоб ми допомогли їм та висвітлили ту чи іншу проблему. Дуже часто — це суспільно важливі теми. Крім цього, наша команда з гідністю відпрацювала під час виборів навесні та влітку цього року. Ми отримала вагомий досвід, проте попереду — ще чимало якісних змін», — переконаний шеф-редактор новин Юрій Надольський.

«Якісна журналістика — це як чисте повітря. Без цього суспільство хворіє, тому розуміння основ і принципів журналістики, її стандартів — не просто слова, а життєва необхідність здорової демократичної спільноти. Суспільне мовлення нашої держави хоч і молоде, але досить стрімко розвивається, і зараз проходить той шлях, який подібні інституції в європейських країнах проходили десятки років», — резюмувала Галина Держипільська. 

Нагадаємо, цього тижня роботу Суспільного Прикарпаття побачили студенти кафедри документознавства та інформаційної діяльності Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Їм провели екскурсію на UA: КАРПАТИ.