Випуск о 18:00 від 26 квітня 2022 року

26 кві. 18:00


- До десяти років позбавлення волі загрожує жителю Івано-Франківщини, який пограбував та закрив у будинку переселенку із трьома дітьми. Про це повідомляють на Facebook-сторінці обласної прокуратури. Як йдеться в дописі, 23 березня 54-річний житель села в Івано-Франківському районі запросив до себе додому жінку, яка із трьома дітьми переїжджала з Луганщини. У той же день після суперечки чоловік закрив їх у будинку. Крім того, погрожував побиттям та забрав в жінки 2 тисячі гривень.

-  Упродовж минулого тижня до Івано-Франківської територіальної громади переїхали сотні людей зі східних та південних областей України. Найбільше зареєструвалося переселенців із Харківщини – 430 людей, а також Донеччини – понад 400. Про це повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

- Надвірнянська центральна районна лікарня отримала реанімобіль від меценатів із Лондона. Ініціювала таку допомогу керівниця Польського центру допомоги у Лондоні Анна Беклей. А долучилися до збору грошей також і жителі Великобританії, Швейцарії та Німеччини.

- Проєкт «ФранКоло» організував в Івано-Франківську безкоштовні гуртки для дітей вимушених переселенців та жителів міста. Проєкт громадської організації «Смарт освіта» реалізують у співпраці з різними освітніми ініціативами міста за гроші німецького фонду ChildFund. Для дітей проводять творчі майстер-класи, спортивні заняття, а також навчають англійської мови, основ робототехніки та креативного письма.

- Безкоштовна школа- табір для діток «Кам’яниця. Вільна» з початку квітня запрацювала в Івано-Франківську. Тут для діток, які переїхали з інших областей України, проводять різноманітні майстер-класи та екскурсії.

Інші випуски
Більше відео