Випуск о 22:00 від 16 лютого 2022 року

16 лют. 22:00


- На автодорозі Івано-Франківськ — Долина у селі Креховичі Брошнів-Осадської територіальної громади продовжує горіти вантажівка. На Facebook-сторінці Держслужби з надзвичайних ситуацій інформують, що на місці події працюють рятувальники. Вони гасять пожежу цистерни газовоза. Через загрозу вибуху з прилеглих до дороги будинків евакуювали п’ятеро людей. Пожежу ліквідують тридцять три рятувальники.

- Із початку року на Прикарпатті сталося 50 пожеж сухої трави та сміття. Загальна площа займання становить понад сім гектарів. Про це Суспільному розповіла речниця ДСНС в області Христина Перцович. За її словами, до ліквідації пожеж залучали 200 рятувальників та 50 спецавтомобілів. Христина Перцович також каже, лише упродовж минулої доби прикарпатські пожежники виїжджали на гасіння сухої трави 18 разів.

- В Івано-Франківську перед адмінбудинком сьогодні відзначили День єднання. За підрахунками поліції, на акції було близько тисячі людей. Як усе відбувалося - дивіться у сюжеті.

- Поїзд єдності  за маршрутом «Маріуполь- Рахів» прибув сьогодні в Івано-Франківськ. Поїзд везе прапор України, який на кожній станції підписують керівники громад, де вони розташовані.

- На територіальну оборону Івано-Франківщини з обласного бюджету ще спрямують п’ять мільйонів гривень. За проєкт рішення про внесення змін до обласного бюджету на 2022 рік проголосували 75 депутатів на сесії обласної ради. За словами  директорки департаменту фінансів ОДА Ірини Мацькевич, гроші –  із залишку обласного бюджету, який сформували на 1 січня, витратять на заходи двох програм.

- У закладах освіти Івано-Франківської територіальної громади тренуються, як евакуюватися в укриття у випадку надзвичайної ситуації. Такі навчання проводитимуть до кінця цього тижня, каже директор міського департаменту освіти Ігор Максимчук.

- Футбольний клуб «Прикарпаття» у товариському поєдинку обіграв сьогодні тернопільську «Ниву». Гра завершилася з рахунком 2:1. Цей поєдинок франківська команда зіграла в межах підготовки до другої половини сезону, каже президент «Прикарпаття» Василь Ольшанецький. Як готуються франківці та коли зіграють перший офіційний матч – дивіться далі.

Інші випуски
Більше відео