Випуск о 20:40 від 14 лютого 2022 року

14 лют. 20:40


- В етері нашої телерадіокомпанії стартує дводенний марафон. І сьогодні розповідаємо як лікують пацієнтів із нирковою недостатністю. Двом таким прикарпатцям за минулий рік пересадили нирки в Івано-Франківській центральній міській лікарні. Про це Суспільному розповів лікар-трансплантолог Богдан Вівчаренко.  Один із них чотири роки очищав кров за допомогою апарату «штучної нирки». Як працює цей прилад, скільки людей зараз на діалізі та чекають пересадку органу – дивіться у сюжеті.

- Понад 30% прикарпатців вакцинувалися двома дозами препаратів проти COVID-19. Про це сьогодні на брифінгу сказав регіональний координатор із вакцинації Микола Стовбан. З його слів, через це Івано-Франківщина потрапила до трійки областей, з найменшою кількістю щеплених людей. Чи достатньо в області вакцини проти COVID – дізнавалися кореспонденти Суспільного. 

- На Прикарпатті Служба безпеки України заблокувала діяльність злочинного угруповання, яке вимагало гроші та майно у прикарпатців. Про це Суспільному повідомила речниця СБУ в області Марія Римар. Зараз одному учаснику угруповання суд обирає запобіжний захід тримання під вартою, решта підозрюваних добровільно співпрацюють зі слідством, каже Марія Римар. Діяло угруповання переважно у Франківському районі. За словами Марії Римар, наразі слідчим відомо про двох лідерів, які керували угрупованням. Під час обшуків Служба безпеки України вилучила реактивні протитанкові гранатомети, стрілецьку зброю з оптичними прицілами та глушниками, а також набої різного калібру.

- У січні родина Небо отримала від «Івано-Франківськтеплокомуненерго» нову платіжку. У ній вказано, що люди мають сплатити за абонентське обслуговування. Однак в телефонній розмові, каже Мартін Небо, на підприємстві пояснили, що оплатити родина має опалення в під’їзді та підвалі. Що це за нарахування та чи мають їх сплачувати франківці – далі у сюжеті. 

- Свято до Дня закоханих влаштували на замковій горі у Галичі. Для відвідувачів там розмістили тематичні фотозони, також охочі могли потанцювати під звуки саксофона та замовити екскурсію на території Галицького замку. 

Інші випуски
Більше відео