Випуск о 20:40 від 14 січня 2022 року

14 січ. 20:40


- У Київському опіковому центрі сьогодні зранку померла медсестра, яка отримала 60 відсотків опіків тіла під час пожежі у Косівській центральній районній лікарні. Про це Суспільному повідомила директорка закладу Тетяна Пехньо. Нагадаємо, 29 грудня медсестру з Івано-Франківської обласної лікарні транспортували літаком у Київський опіковий центр. Того ж дня померла молодша медична сестра, яка отримала 90 відсотків опіків тіла.  Пожежа у реанімації Косівської районної лікарні сталася увечері 28 грудня. Тоді у вогні загинули троє пацієнтів.

- Додаткові ліжка для хворих на коронавірус розгортатимуть у лікарнях Івано-Франківської області через те, що кількість госпіталізацій перевищує кількість виписаних пацієнтів. Про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Володимир Дзьомбак. 

- Франківка Уляна Павлик упродовж двох місяців не може щепитися проти COVID-19. Все через те, каже жінка, що в електронній системі охорони здоров’я є інформація, що вона вже отримала перше щеплення. Аби вирішити ситуацію, іванофранківка зверталася до представників міської та обласної влади, а також на гарячі лінії МОЗу, та питання досі не вирішили. Що робити в таких випадках – дивіться далі.

- У Центрах надання адміністративних послуг Івано-Франківської територіальної громади впровадили послугу для жінок, які прагнуть отримати почесне звання «Мати-героїня». Жінкам допомагатимуть підготувати клопотання про це до обласної державної адміністрації, а відтак до Президента України. Про це розповіла заступниця директора департаменту адміністративних послуг Оксана Станіславська. Хто може звертатися за присвоєнням звання та які документи для цього потрібні – подробиці у сюжеті. 

- Для купання на Водохреще в Івано-Франківську підготують три місця. Зокрема, водолази наступного вівторка чиститимуть дно річок Бистриці Надвірнянської та Солотвинської. Про це повідомив начальник міського управління з надзвичайних ситуацій Ігор Влізло. За його словами, дно міського озера водолази вже оглянули.

- 12 колективів сьогодні взяли участь у завершальному галаконцерті тринадцятого Міжнародного фестивалю «Коляда на Майзлях», що тривав упродовж тижня в Івано-Франківську. Про це Суспільному розповів співорганізатор фестивалю Ігор Дем’янець. Загалом у фестивалі взяли 50 колективів з різних міст України, а також із-за кордону. 

Інші випуски
Більше відео