Випуск о 20:40 від 13 січня 2022 року

13 січ. 20:40


- У селі Сенечів на Івано-Франківщині зайнявся будинок. Господаря з опіками рук госпіталізували в лікарню. Про це розповіла речниця Держслужби з надзвичайних ситуацій в області Христина Перцович. Зайнявся одноповерховий житловий будинок на площі 72 метри квадратних.

- 26 людей з ознаками переохолодження звернулися за допомогою до медиків Прикарпаття із початку цієї зими. Про це кореспондентам Суспільного розповів заступник директора обласного центру екстреної медичної допомоги Олег Янків. Із настанням похолодання в області розгорнули пункти обігріву. Зокрема, шість стаціонарних та один цілодобовий працюють в Івано-Франківську.  Там працівники пропонують зігрітися перехожим теплим чаєм та при потребі надають домедичну допомогу.

- На Прикарпатті синоптики прогнозують погіршення погодних умов — посилення вітру та ожеледицю на дорогах. Про це повідомили на Facebook-сторінці Держслужби з надзвичайних ситуацій в області. Зокрема, упродовж доби синоптики очікують посилення вітру до 30 м/с та невеликий дощ із мокрим снігом. Температура повітря в області коливатиметься від п’яти до десяти градусів морозу. Туристам рекомендують утриматися від походів у гори. Адже у Карпатах прогнозують сніголавинну небезпеку (другий рівень).

- Майже на 80% готова тролейбусна лінія, яка має з’єднати мікрорайони Пасічна та БАМ в Івано-Франківську. Про це сьогодні Суспільному сказав директор комунального підприємства «Електроавтотранс» Віталій Голутяк. Усі роботи фінансують за кредитні гроші Європейського банку реконструкції і розвитку. Вартість проєкту 3 мільйони євро.

- У наступному році івано-франківський велоклуб "Franko Bicycle Club" вперше планує організувати на Прикарпатті марафони для велосипедистів на 600 та 1 200 кілометрів. Їх проведуть у липні та серпні, розповів Суспільному голова клубу Володимир Чернишенко. За його словами, такі марафони — це подорожі, а не перегони, хоча для кожного відрізку буде визначений ліміт часу. Також  маршрут прокладатимуть так, аби дороги були мінімально завантажені автомобільним транспортом.

- Всеукраїнську виставку абстрактного мистецтва відкрили сьогодні в Івано-Франківську.  В експозиції 36 робіт митців не лише з Прикарпаття, а й Чернівців, Києва та Володимира-Волинського. 

Інші випуски
Більше відео