Випуск о 20:40 від 11 січня 2022 року

11 січ. 20:40


- Заходи протиепідемічної безпеки планують увести на території Долинської та Коломийської територіальних громад через ріст захворюваності на коронавірусну інфекцію. Про це сьогодні розповів головний санітарний лікар області Руслан Савчук.  Зокрема, у Долинській громаді, у порівнянні з останнім тижнем минулого року, кількість хворих на  COVID-19 зросла на 203%, а в Коломийській громаді - на 112%. Кореспонденти Суспільного Карпати сьогодні  спілкувалися з лікарями Долинської громади.

- Із резервного фонду обласного бюджету Івано-Франківщини планують спрямувати гроші на допомогу сім’ям медпрацівників, які травмувалися у пожежі в Косівській центральній районній лікарні. Про це розповіла голова облдержадміністрації Світлана Онищук. З її слів, попередньо по 50 тисяч гривень виділять сім’ям трьох людей, які лікуються в медзакладах, а також родині загиблої молодшої медичної сестри. Крім того, сім’ям спрямують також по 23 тисячі гривень з Фонду соціального страхування. Заступниця голови облдержадміністрації Людмила Сірко повідомила, що окрім цього профспілка працівників охорони здоров’я України звернулася до всіх обласних профспілок, аби зібрати гроші на допомогу травмованим медпрацівникам. Нагадаю, 28 грудня у Косівській центральній районній лікарні сталася пожежа. Тоді загинули троє пацієнтів медзакладу, ще четверо –  травмувалися. 

- Калуська міська рада готує звернення до уряду для підготовки програми відселення людей у селі Кропивник. Там на більш ніж шести гектарах землі просідає ґрунт. У зоні просідання близько сімдесят житлових будинків. Про це повідомив начальник міського управління з питань надзвичайних ситуацій Іван Дембич. Відбувається просідання на місці колишнього родовища калійних солей. Які заходи готує Калуська міська рада та що кажуть місцеві жителі – дивіться у сюжеті.

- У вихідні в Івано-Франківську на Надрічній обмежать рух автомобільного транспорту — будівельники перекриють дві смуги, довжина яких 300 метрів. А через два місяці на цій ділянці дороги повністю обмежать рух. Як альтернатива – буде стара Надрічна. Про це під час оперативної наради повідомив міський голова Руслан Марцінків. За його словами, це роблять для того, аби перейти до наступного етапу зведення моста у Пасічній. Надрічна буде перекрита до кінця 2022-ого року.

- У п’ятьох навчальних закладах Івано-Франківська встановили індивідуальне опалення за міжнародною програмою НЕФКО. Про це сьогодні під час оперативної наради повідомила заступниця директора міського департаменту освіти і науки Наталія Микула. За її словами, більше місяця старшокласники цих ліцеїв навчалися дистанційно, а учні початкової ланки – в інших навчальних закладах. Кореспондентка Суспільного була в 11 ліцеї, який взяв участь в програмі НЕФКО та дізналася на скільки необхідною була заміна опалення у навчальному закладі.

Інші випуски
Більше відео