Випуск о 20:40 від 23 грудня 2021 року

23 гру. 20:40


- В Івано-Франківську, поблизу залізничної станції Бистриця, на вулиці Хриплинській сьогодні ввечері чоловік потрапив під потяг. Про це Суспільному розповіла речниця патрульної поліції області Христина Мриглід. Про аварію поліцейським повідомив помічник машиніста. У коментарі кореспондентові Суспільного працівник Укрзалізниці Іван Білінкевич сказав, що потяг переїхав чоловікові обидві ноги. Його медики госпіталізували до обласної лікарні. За словами генерального директора медзакладу Остапа Грищука, наразі чоловіка оперують.

- Бюджет франківської громади на наступний 2022 рік затвердили сьогодні на сесії депутати міської ради. За словами заступниці міського голови Івано-Франківська Вікторії Сусаніної, дохідна частина бюджету становитиме 3 млрд 992 млн гривень, а видатки перевищуватимуть доходи майже на 100 мільйонів.

- На 34% заповнені ліжка медзакладів області, що надають допомогу хворим на COVID-19. Про це під час брифінгу в облдержадміністрації повідомив заступник директора департаменту охорони здоров’я Володимир Дзьомбак. Усього за попередню добу на Івано-Франківщині медики зафіксували 298 нових випадків COVID-19, це на 140 більше, ніж напередодні. Більше про ситуацію із захворюваністю в Івано-Франківську та області, дивіться далі. 

- Максимальна зона забруднення повітря від Бурштинської ТЕС сягає 11 кілометрів. А сліди від диму переносяться вітром на сотні кілометрів. Це під час дослідження з’ясували працівники кафедри біології та екології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. За словами завідувачки кафедри Мирослави Миленької, найбільше здоров’ю людей та екології шкодять викиди у повітря під час аварій та пожеж, які трапляються на ТЕС. За даними обласного управління Держпраці таких випадків упродовж трьох років сталося п’ять. Під час них загинуло троє людей, ще двоє травмувалися. Також у наслідок роботи Бурштинської ТЕС, 16 грудня у Галичі випав чорний сніг. Люди ініціювали звернення до Президента України. Які переваги та недоліки отримує громада від того, що підприємство працює на її території, дізнавалися кореспонденти Суспільного.

- За минулорічний період різдвяно-новорічних свят в Україні 27 людей травмувалися через неналежне використання піротехніки. На Івано-Франківщині таких випадків не було. Про це повідомив начальник дослідно-випробувальної лабораторії  аварійно-рятувального загону ДСНС в області Ілля Гальський. Також сьогодні він розповів і про головні правила користування піротехнікою та ілюмінаціями. Подробиці – у сюжеті.

Інші випуски
Більше відео