Випуск о 20:40 від 22 грудня 2021 року

22 гру. 20:40


- На Прикарпатті у 2021 році у порівнянні із попереднім більш, ніж удвічі, зросла кількість випадків захворювання на туберкульоз дітей до 14 років. Цього року захворіли 24 дитини, а минулого – десятеро. Про це повідомила завідувачка дитячого відділення фтизіопульмонологічного центру Оксана Голубчак. За її словами, 90% хворих дітей у стаціонарі – з благополучних сімей, їхні рідні не мають цієї хвороби.

- Проєкт «Мале Карпатське коло», який має на меті покращити туристичну інфраструктуру у гірській місцевості, отримає у 2022 році, цитата: «добре прискорення». Про це під час робочої поїздки на Прикарпаття сказав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Яким чином прискорюватиметься проєкт, прем’єр під час брифінгу в ОДА не уточнив. Проте сказав, що разом з головами Івано-Франківської, Львівської та Закарпатської облдержадміністрацій обговорив розбудову в межах проєкту прикордонних пунктів пропуску в цих областях.

- Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань Полтави викрили керівника Івано-Франківської митниці на вимаганні хабарів за експорт меду. Про це Суспільному розповів речник управління Олександр Білка. За його словами, чоловік разом із іншими працівники митниці вимагали щомісячні хабарі у керівника підприємства, що експортує бджолиний мед до країн Європи. За розмитнення одного авто з медом вимагали 200 доларів. 21 грудня затримали посередника під час отримання частини хабаря від підприємця – майже дві з половиною тисячі доларів США. Під час обшуків на одній із квартир, яка належить керівнику митниці, слідчі виявили 234 тисячі доларів США, золоті колекційні монети, ювелірні вироби з дорогоцінним камінням та діамантами, колекцію коштовних годинників, мисливську зброю.

- Психологічний форум «Повернення. Підтримка. Прийняття» зібрав сьогодні в Івано-Франківську майже 80 соціальних працівників з області, які працюють з ветеранами війни. Захід організували в рамках проєкту «Земля вільних людей», що фінансується Європейським Союзом та впроваджується Міжнародною організацією з міграції. Про що говорили на форумі, далі у сюжеті. 

Інші випуски
Більше відео