Випуск о 20:40 від 20 грудня 2021 року

20 гру. 20:40


- Президенти України, Литви та Польщі вперше наживо зустрілися в форматі Люблінського трикутника.  Зустріч відбулася сьогодні у резиденції "Синьогора" у селі Гута на Івано-Франківщині. В межах саміту президенти держав підписали декларацію та виступили із заявами.

- З 19-го грудня в Україні запрацювала система єПідтримки – виплата тисячі гривень вакцинованим від COVID-19. Пілотний проєкт запустили 13 грудня. В його межах один із банків нараховував гроші тим, хто зареєструвався в додатку «Дія» та створив віртуальну картку. Як йдеться у повідомленні на сайті «Дії», гроші користувачам інших чотирьох банків, які також взяли участь у програмі єПідтримка, уряд нараховуватиме протягом 10 днів – до 29 грудня. Віртуальні гроші можна витратити на книги, квитки на потяги, в кіно, музеї, концерти та театри, а також на абонементи у спортзали. За словами президента Володимира Зеленського, Міністерство цифрової трансформації працює над тим, щоб у січні люди віком понад 60 років могли придбати за ці гроші ліки. Як це працює в Івано-Франківську – дивіться в сюжеті.

- Вісьмом прикарпатцям, які вимагали від жителів Івано-Франківщини гроші, били та залякували їх, суд обрав запобіжний захід — їх триматимуть під вартою. Одного з членів угруповання – без права внесення застави. Про це розповіла речниця СБУ в області Марія Римар. За її словами, чоловіки розробили план кримінального заробітку. Один з учасників групи — колишній міліціонер, якого у 2014 році працівники внутрішньої безпеки міліції викрили на зловживанні владою та продажі наркотиків. Підозрювані у листопаді цього року напали на місцевого підприємця, викрали його та вивезли на берег річки.

- У Долинському центрі надання первинної медичної допомоги за грантові гроші зробили ремонт та закупили нове медичне обладнання. В яких умовах протягом двох тижнів після реновації центру працює медперсонал та які ще оновлення передбачає транскордонне співробітництво з Румунією, дивіться далі. 

- ІІ Міжнародний турнір з боксу, присвячений пам’яті Ігоря Гайдамаки, провели в Івано-Франківському манежі Коледжу фізичного виховання. У ньому взяли участь 370 боксерів з дев’яти країн світу. Тривав турнір з 16 до 19 грудня. 

Інші випуски
Більше відео