Випуск о 20:40 від 5 листопада 2021 року

5 лис. 20:40


- 12-річного хлопчика з Маріуполя, який заблукав у горах поблизу села Татарів, знайшли рятувальники. Дитина — у задовільному стані, його супроводжують до батьків. Про це Суспільному розповіла речниця ДСНС в області Христина Перцович. За її словами, надзвичайники створили дві пошукові групи. Близько 17-тої хлопчик сам додзвонився до рятувальників, набравши номер екстреного виклику, та повідомив свої координати. У цьому напрямку, каже Христина Перцович, й рухалася пошуково-рятувальна група.

-  Двома дозами вакцини від коронавірусу щепилися більше 17 відсотків жителів Прикарпаття. А ще 28 відсотків – першою дозою. Про це сьогодні повідомив Микола Стовбан, відповідальний за вакцинацію на Прикарпатті. Чи вистачає в області вакцин та що кажуть люди про організацію центрів щеплень – дивіться далі.

- Усі пацієнти з COVID-19, які перебувають у реанімації Івано-Франківської центральної міської лікарні – невакциновані, каже лікарка-анестезіолог Іванна Дидик. За словами директора закладу Тараса Масляка, із 41 хворого  на коронавірус та підозрою на нього, які поступили сьогодні зранку у лікарню – щеплених п’ятеро, вони не кисневозалежні. До слова, за минулу добу на Прикарпатті  медики зафіксували 926 нових випадків COVID-19. Це на 288 менше, аніж напередодні.

- Депутати обласної ради звернуться до Державної Міграційної служби та президента з проханням надати громадянство добровольцю Олегу Бутусіну. Таке рішення схвалили сьогодні на постійній обласній комісії з питань захисту прав людини, законності та правопорядку. 

- За перший тиждень «червоної» карантинної зони продаж квитків у Франківському драмтеатрі зменшився удвічі, каже директор Ростислав Держипілький.  Проте театр продовжує роботу і майже щодня там показують вистави. А от обласна філармонія імені Іри Маланюк свої концерти перенесла, та ще щонайменше тиждень, не відновить роботу.  Попри це артисти щодня проводять репетиції та готують нові концертні програми. 

- Сімсот дитячих листів надійшло до офісу Мальтійської служби допомоги, що в Івано-Франківську в межах благодійної акції «Святий Миколай іде до сиріт». Написали їх діти, які навчаються чи проживають у сімнадцяти спеціалізованих закладах області, розповідає волонтерка Мальтійської служби допомоги Наталія Петрунів. Тож тепер, люди, які хочуть зробити подарунок цим діткам можуть приходити до офісу Мальтійської служби допомоги, обирати листа і втілювати дитячі бажання.

Інші випуски
Більше відео