Оглядове колесо у Яремчі. Як уберегтися від пожеж. Найкрасивіше село в Україні. Пінзель повертається

18 лис. 19:00


Про наміри встановити найвище оглядове колесо України в Яремчі місцева влада повідомила кілька тижнів тому. За попередніми задумами, ініціативу мали б втілити біля однієї з туристичних принад міста — водоспаду Пробій. Чи бути 60-метровому атракціону в Карпатах та на якому етапі зараз проєкт, розпитуємо Романа Якубовського — першого заступника голови Яремчанської тергромади.
 
Вісьмох дітей забрав вогонь на Хмельниччині та Вінниччині. У цих же пожежах загинули ще двоє дорослих. У Дніпрі, в приватному будинку для літніх людей, теж сталася пожежа з летальними наслідками. Що стало причиною трагедій та як уникнути їх, пояснює Христина Перцович — речниця Держслужби з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області.
 
Найгарніше українське село розташоване на Франківщині. Переможцем однойменного конкурсу стало село Пасічна, що на Надвірнянщині. У лідери населений пункт вирвався, обійшовши 200 учасників. Що отримає переможець, і завдяки чому село випередило конкурентів, розповідає Андрій Гунда — голова Пасічнянської тергромади.
 
Про новий туристичний маршрут на Городенківщині завдовжки 17 кілометрів розповідає керівниця проєкту Марія Здріла.
 
 
 
 
Інші випуски
Більше відео