Права батьків у лікарнях. Як вимірюватимуть якість повітря

8 лис. 19:00


Батькам вхід заборонено! Такі вказівки часто можна зустріти на дверях маніпуляційних кабінетів та реанімаційних відділень у дитячих медзакладах. Одні батьки сумлінно дотримуються застережень, інші ж ведуть боротьбу із медперсоналом, аби мати змогу бути присутніми поруч з дітьми під час лікувальних процедур. На чиєму боці закон у таких випадках і яку вагу мають схожі написи, сьогодні розпитаємо правознавицю Наталію Федосенко та Людмилу Лінник, яка входить до Опікунської ради ОДКЛ.

Яким повітрям дихають прикарпатці, скоро зможе дізнатися кожен. Адже вже незабаром запрацює нова обласна програма державного моніторингу галузі охорони атмосферного повітря Івано-Франківської області. Завдяки їй область матиме 14 постів відповідних спостережень. Необхідну документацію вже погодили з профільним міністерством. Коли ж запрацюють і як виглядатимуть моніторингові станції, розпитаємо Петра Кульбу – начальника відділу обласного управління екології та природних ресурсів.

Аби кожна дитина в нашій області цьогоріч не залишилася без подарунків від св. Миколая, у Мальтійській службі допомоги кожен охочий може отримати лист від діток і втілити їхні бажання. Таку акцію проводять щороку. Скільки листів наразі вже отримали та про що вони, розпитаємо волонтерів.

Інші випуски
Більше відео