Випуск о 20:40 від 4 листопада 2021 року

4 лис. 20:40


- Прикарпатські рятувальники сьогодні ліквідували пожежу на сміттєзвалищі у Тлумачі. Гасили її від понеділка. Про це повідомила речниця обласного управління ДСНС Христина Перцович. Місцеві жителі, з якими поспілкувалися наші журналісти, скаржаться, що неприємний запах відчували і до сьогодні. Які наслідки має така пожежа для довкілля й людей та що могло стати причиною займання – дізнавалися кореспонденти Суспільного. 

- Майже дві тисячі людей з COVID-19 та підозрою на нього ушпиталені до лікарень області. 120 із них – у реанімації, 33 підключені до апаратів штучної вентиляції легень. Про це сьогодні на брифінгу розповіла голова облдержадміністрації Світлана Онищук. За її словами, щоденно у медзаклади області госпіталізують приблизно 200 людей з COVID-19 та підозрою на нього. До слова, за минулу добу на Прикарпатті медики зафіксували 1214 нових випадків інфікування коронавірусом. Це на 728 більше, ніж напередодні.

- 31 пересувне відділення Укрпошти працює сьогодні на території Прикарпаття. В області мобільні бригади розпочали свою роботу 15-го жовтня. І вже понад два тижні Укрпошта у селах, де проживає менше 1200 людей, працює у новому режимі. Кореспонденти Суспільного провели один день з мобільною бригадою, яка щодня долає 60 кілометрів бездоріжжям, аби доставити пошту до гірських сіл області. Тож докладніше – дивіться далі.

- 28 сімей внутрішньо переміщених осіб перебувають на обліку з покращення житлових умов та отримання житла в Івано-Франківській громаді. Про це сьогодні суспільному розповів заступник міського голови Івано-Франківська Михайло Смушак. За його словами, місто до кінця року купить комунальні квартири для  кількох сімей.

- Цьогоріч туристичний збір Івано-Франківської області за 10 місяців становить 8,5 мільйонів гривень або 151% від річного показника минулого року. Про це повідомив начальник відділу туризму облдержадміністрації Віталій Передерко. За його словами, найчастіше туристи приїжджають у гірські райони Карпат для того, щоб спробувати автентичну кухню, познайомитися з культурою та місцевими екстремальними атракціями.

Інші випуски
Більше відео