Випуск о 20:40 від 3 листопада 2021 року

3 лис. 20:40


- 44 будинки без опалення, вкрадені лічильники обліку теплової енергії та несправні котельні. Цьогорічний опалювальний сезон в Івано-Франківську міський голова Руслан Марцінків назвав найгіршим за десятки років. Чому у місті склалася така ситуація та як франківці на неї реагують, дивіться у сюжеті.

- Вісім тонн кисню отримали сьогодні медзаклади Прикарпаття. Привезли його із Черкас. Про це під час брифінгу в облдержадміністрації повідомив директор обласного департаменту охорони здоров’я Ігор Дмитренко. Нагадаємо, через технічне пошкодження на Львівському хімічному заводі до лікарень Івано-Франківська постачання кисню призупинили.

- Новий дошкільний заклад «Намистинка» відкриють у селі Крихівці. Так вирішили сьогодні на позачерговій сесії міської ради. Наразі будівництво цього садка триває. Як розповів Суспільному директор департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради Ігор Максимчук, відчинити навчальний заклад планують до Дня міста наступного року. За його словами у Франківській громаді є 45 садків включно з приватними, ще 3 дошкільні заклади в процесі будівництва.

- Місце для постійної дислокації 109 окремого гірсько-штурмового батальйону 10-ї гірсько-штурмової бригади облаштовують на території старої військової частини у Крихівцях Івано-Франківської громади. Про це Суспільному Карпати сказав речник батальйону Віталій Савойський. На території розташовані три казарми покращеного типу, у яких проживатимуть військові. Надати коментар керівник батальйону зможе після того, як вони прибудуть із зони проведення Операції Об’єднаних сил  у військову частину, каже Віталій Савойський. Дату приїзду поки не називають.  Облаштування місця дислокації фінансують з державного бюджету, Івано-Франківська громада надає шефську допомогу, розповідає начальник міського управління з надзвичайних ситуацій Ігор Влізло.

- Прикарпатка Тетяна Головатчук три роки поспіль у своєму дворі на вулиці Рубчака, 15 у Калуші, що на Прикарпатті, створює в’язане графіті. Цьогоріч кольоровою пряжею прикрасила 27 дерев. А до Нового року хоче оздобити і ялинку. З чого почалося хобі та що спонукало прикрасити двір, дізнавалися кореспонденти Суспільного.

- Чемпіон України з футзалу "Ураган" дізнався суперників по груповій стадії еліт-раунду Ліги чемпіонів УЄФА. Відбулося це за підсумками жеребкування, яке пройшло у швейцарському Ньоні. "Ураган" подолав кваліфікацію Ліги чемпіонів, вигравши усі три матчі групового раунду.  Це уперше за 10 років команда потрапила до цієї стадії турніру. Таким чином, "Ураган" у списку 16 найкращих команд, що продовжили виступи в еліт-раунді Ліги чемпіонів.Тепер івано-франківська команда гратиме у групі D, у яку увійшли португальська "Бенфіка", іспанський "Леванте" та угорський "Галадаш". Матчі групової стадії еліт-раунду Ліги чемпіонів проведуть з 30-го листопада до  5-го грудня.

Інші випуски
Більше відео