Випуск о 20:40 від 15 жовтня 2021 року

15 жов. 20:40


- Поліцейські затримали мотоцикліста, який збив на смерть дитину у Калуші. Ним виявився 17-річний житель одного із сіл Калуського району. Нагадаю, учора близько 20-тої мотоцикліст наїхав на шестирічну дитину, яка з матір’ю переходила дорогу на нерегульованому пішохідному переході. За словами речниці обласної Нацполіції Тетяни Іванюк, від отриманих травм дитина померла дорогою до медзакладу. А водій з місця події втік. 

- За минулу добу на Прикарпатті медики зареєстрували 290 нових випадків COVID-19, двоє людей із цим діагнозом померли. За словами заступника головного лікаря Центральної міської клінічної лікарні Олега Ціхоня, упродовж минулих двох тижнів зросла кількість хворих на коронавірусну інфекцію, які потрапляють в медзаклад у важкому стані. Майже всі вони, каже Олег Ціхонь - невакциновані.

- Упродовж останнього року до благодійного фонду «Карітас Івано-Франківськ» звернулися 14 прикарпатців, які постраждали від торгівлі людьми. Усі вони стали жертвами трудової експлуатації. Про це Суспільному повідомила завідувачка консультативного центру Карітасу Людмила Солодка.  Сьогодні представники фонду провели в Івано-Франківську акцію «Обирай безпеку – не вір на слово!». Захід приурочений до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми.

- Центр розвитку дітей «Янголи поруч» відкрили сьогодні в Івано-Франківську. Засновники закладу – це волонтери, які десять років їздили до дітей-сиріт. Зараз вони запрошують їх у свій заклад на навчання. Тут для дітей, за словами директорки центру Орести Возняк, спеціалісти проводитимуть заняття з йоги, малювання, флористики, дизайну та англійської мови. Розташований Центр розвитку дітей «Янголи поруч» на вулиці Дністровській, 22.

- Жителька села Топільче, що у Верховинському районі, Параска Романюк 26 років пече хліб. До Всесвітнього дня хліба, який відзначають завтра, 16-го жовтня, кореспондентка Суспільного поїхала у Карпати, щоб дізнатися, як його випікають на Гуцульщині.

- Футзальний клуб з Івано-Франківська «Ураган» переміг команду «Кардинал» із Рівного. Матч зіграли сьогодні у манежі Коледжу фізичного виховання. Його провели в межах сьомого раунду Екстра-Ліги України. Про перебіг матчу - дивіться у сюжеті. 

 

Інші випуски
Більше відео