Випуск о 20:40 від 11 жовтня 2021 року

11 жов. 20:40


- В Івано-Франківській територіальній громаді є загроза зриву опалювального сезону у закладах охорони здоров’я, школах, садочках та соціальних закладах. Про це на позачерговій комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій повідомив міський голова Руслан Марцінків. Тимчасовий виконувач обов’язків директора "Івано-Франківськтеплокомуненерго" Микола Тимченко каже, що відповідно до підписаного меморандуму очікують від "Нафтогазу України" офіційних пропозицій щодо трьох категорій споживачів.

- 41-річному чоловікові, якого підозрюють у вбивстві учасника бойових дій Василя Попадича, сьогодні обрали міру запобіжного заходу. Рішення ухвалили у Надвірнянському районному суді. 

- Десять документів Служби Безпеки ОУН 1940-х років про ліквідацію зрадників сьогодні передали у музей визвольної боротьби імені Степана Бандери. Придбали їх за меценатські гроші на антикварному аукціоні. Ці документи дають можливість спростувати міф, про те, що повстанці без суду і слідства знищували всіх осіб, які могли бути пов’язані з радянськими репресивними органами, каже директор музею Ярослав Коретчук. 

- Івано-Франківщина перебуває на передостанньому місці в Україні за темпами продажу землі сільськогосподарського призначення, розповів директор обласного департаменту агропромислового розвитку Іван Андріїшин. За його словами, з 1-го липня цього року відколи в Україні запрацював ринок землі, на Прикарпатті продали 809 земельних ділянок площею понад 309 гектарів. Середня ціна в області за 1 гектар такої ділянки – понад 53 тисячі гривень.

- Жіночий баскетбольний клуб «Франківськ-Прикарпаття» вихідними провів перші домашні поєдинки у Суперлізі України. Суперником команди став дебютант першості – столичний «Будівельник». Обидва поєдинки команди провели в муніципальному Фізкультурно-оздоровчому центрі. У першій зустрічі «франківки» лідирували упродовж двох періодів, утім віддали ініціативу суперницям, які перемогли з рахунком 101:75.  Баскетбольний клуб «Будівельник» також переміг  з рахунком 86:66 і в другому поєдинку.  Попри такий підсумок «Франківськ-Прикарпаття» залишився на четвертому місці у турнірній таблиці Жіночої Суперліги, маючи у своєму активі дві перемоги та дві порази. У наступному, 4-му турі, наша команда зіграє у Рівному  23 та 24 жовтня.

Інші випуски
Більше відео