Випуск о 20:40 від 23 вересня 2021 року

23 вер. 20:40


- Добу чекали батьки біля Центру надання адміністративних послуг в Івано-Франківську, аби записати дошкільнят до дитсадка «Джерельце». Чому батьки вирішили організувати «живу» чергу заздалегідь та яка ситуація із наповненістю закладів дошкільної освіти в Івано-Франківській громаді – дивіться у сюжеті.

- Понад 50 мільйонів гривень лікарняних та декретних виплат боргує жителям Прикарпаття Фонд соціального страхування. Про це Суспільному повідомила начальниця відділу страхових виплат та матеріального забезпечення установи Марія Кривень. За її словами, основна причина боргів — це додаткові навантаження на фонд. Марія Кривень каже, що у період пандемії зменшилися надходження єдиного соціального внеску. Ідеться про скорочення обсягів виробництва під час пандемії та звільнення частини фізичних осіб-підприємців від сплати соціальних внесків.

- Івано-Франківський апеляційний суд сьогодні продовжив розглядати оскарження щодо запобіжного заходу екс-депутата Березівської сільської ради Богдана Орла. У серпні 2016 року його разом з сільським головою Олександром Варою у центрі Івано-Франківська затримала поліція під час ймовірного отримання частини хабаря на суму чотириста тисяч гривень. До 3-го вересня цього року Богдан Орел перебував у розшуку. Зараз чоловік у СІЗО.

- Сьогодні в Івано-Франківську презентували проєкти транскордонної співпраці Румунія-Україна.  Понад  18 ідей в сферах інфраструктури, культури, освіти, досліджень, безпеки та протидії антропогенним і природнім лихам отримали фінансування. За словами  Адріани Нікули, представниці програми, загальний кошторис усіх проєктів - 60 мільйонів гривень. Втілення проєктів в життя розраховано від року до трьох. Фінансування румунська сторона надає раз на сім років.

- На межі Івано-Франківської та Тернопільської областей сьогодні вранці стався землетрус магнітудою 4,3 бала. Розрахункова інтенсивність 5 балів. Центр його був за 15 кілометрів від Чорткова, але люди відчували поштовхи у радіусі ста кілометрів. Про це повідомили на сторінці Головного центру спеціального контролю у Facebook. Сейсмічну активність також зафіксували працівники Потсдамського центру – німецького дослідницького центру геологічних наук. Держслужба з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області звернень щодо землетрусу не зафіксувала, повідомила Суспільному речниця Христина Перцович. 

Інші випуски
Більше відео