Старостинські округи, арт-простір у Косові, "банк речей"

15 вер. 19:00


16 вересня на сесії Івано-Франківської міської ради депутати ухвалюватимуть рішення про створення старостинських округів у Івано-Франківській територіальній громаді. Чому зволікали та як це полегшить роботу місцевого самоврядування, говоримо із начальником управління інтеграції громад Андрієм Деркачем.

На Косівщині планують відкрити простір автентичного гуцульського ужиткового мистецтва. Проєкт реалізовують у рамках програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна. Будівництво триває з 2018 року, проте для його завершення не вистачає грошей. Докладніше про арт-простір, а також проблеми фінансування, говоримо із Роксоланою Барчук – керуючою справами виконавчого апарату Косівської районної ради.

У Солотвинській громаді продовжують працювати над створенням "банку речей". Така ініціатива має на меті закликати людей ділитися з нужденними одягом, взуттям, або іншими предметами домашнього вжитку. Відкриття планують 1 жовтня цього року. Докладніше про це, говоримо із Надією Титиш – начальницею управління захисту та надання соціальних послуг населенню Солотвинської громади.

Інші випуски
Більше відео