Випуск о 20:40 від 18 серпня 2021 року

18 сер. 20:40


- На Івано-Франківщині горіла турбіна на Бурштинській теплоелектростанції. Про це Суспільному повідомила речниця Державної служби з надзвичайних ситуації в області Христина Перцович.  До гасіння турбіни на Бурштинській ТЕС залучили 57 людей, з них — 56 працівників Державної служби з надзвичайних ситуації в області. Рятувальники залучили 17 автомобілів. Також  ДСНС направила 12 рятувальників зі Львова. Як з’ясували надзвичайники, горіла  турбіна № 3.

- 178 порушень у сфері пасажирських та 737 порушень серед вантажних перевезень виявили працівники Укратрансбезпеки у Івано-Франківській області від початку цього року, каже заступник начальника обласного управління Іван Гарасимко. Зараз на Прикарпатті стартувала акція «Увага, серпень – масові перевезення», відтак представники управління Укртрансбезпеки в області перевіряють документи водіїв автобусів та вантажівок, технічний стан автомобілів та зважують фури на дорогах.

- До дня Незалежності івано-франківський драмтеатр покаже виставу "Енеїда" на горі Попіван. Постановка відбудеться у суботу, 21 серпня. Це вже не перша вистава, яку грає театр на вершині цієї гори. Минулоріч там показали "Націю". Її показали у будівлі наукового центру "Обсерваторія". Виставу "Енеїда" зрежисував директор драмтеатру Ростислав Держипільський після подій на Майдані. Каже, що ця постановка - про пошук ідентичності, про війну, яка робить народ сильнішим.

- Ветеран російсько-української війни, учасник Майдану, піаніст і письменник Ігор Михайлишин презентував у Івано-Франківську дві книги – «Танець смерті» та «Фуга 119». Доброволець батальйону «Донбас» розповів, як пережив Іловайський котел та пробув більше ста днів у полоні бойовиків.

 

Інші випуски
Більше відео