Реформа шкільного харчування, студенти і тергромади, музей у Тисові

18 сер. 19:00


На підтримку реформи шкільного харчування цьогоріч уряд виділив 400 млн. грн. Відповідне рішення прийняли 11 серпня. З них Франківщина отримає 8 млн. Які саме громади отримають гроші і хто це вирішуватиме запитуємо у заступника директора Департаменту освіти ОДА.

Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника навчає студентів за вузькими програмами, відповідно до запитів територіальних громад краю. Наразі, університет має кілька підписаних угод, однією з останніх була угода із Кутською територіальною громадою. Тож про яку саме співпрацю йде мова, і яка з того користь громадам у розмові із директоркою Проектно-освітнього центру “Агенти змін” ПНУ Світланою Кропельницькою.

У селі Тисів, Болехівської територіальної громади, місцевий житель створив історичний музей "Патріот". Чоловік розповідає, що експонати для музею збирали цілим селом, аби не втратити нитки історії. Сьогодні у студії Суспільного засновник музею Віктор Савчук розповість про унікальний для Тисова музей, та поділиться історіями про його експонати.

Інші випуски
Більше відео