Випуск о 20:40 від 4 серпня 2021 року

4 сер. 20:40


- Жителі Тисмениці скаржаться, що Прикарпаттяобленерго приблизно 5 разів щомісяця вимикає електропостачання у їхніх будинках. Про це повідомила Суспільному одна із жительок міста Людмила Леськів. За словами жінки, таке відбувається упродовж останніх двох років, без електроенергії одночасно залишаються десятки будинків на половині вулиць міста.

- Івано-франківські медики долучилися до проведення Всесвітнього тижня підтримки грудного вигодовування, який з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я триває з 1 по 7 серпня. Цього року він проходить під гаслом: «Захист грудного вигодовування: спільна відповідальність».

- Прикарпатська веслувальниця Людмила Лузан пройшла у півфінал Олімпійських Ігор-2020 у каное-одиночці на дистанції 200 метрів. Вдалося зробити це українці з третім результатом за підсумками восьми запливів. У каное-одиночках на дистанції 200 метрів змагалися дві представниці України - Людмила Лузан та Анастасія Четверікова. Однак пройти у півфінал вдалося лише Лузан.

- Виставу для незрячих покаже Івано-Франківський академічний театр ляльок імені Марійки Підгірянки. Готують її в межах проєкту "Шосте чуття. Вистава театру відчуттів». Відвідати постановку зможуть і зрячі люди, проте їм доведеться одягнути на очі спеціальні маски, аби відчути виставу на дотик, запах, смак та звук. Актори показали сьогодні журналістам Суспільного, як готуються до прем’єри.

- 10 років прикарпатець Никола Андрусяк створює прикраси із металу. Окрім підвісок, перснів та сережок, митець виготовляє і гуцульські шийні прикраси -  зґарди. Розповідає, що копій та реплік не створює, а натхнення для своїх робіт шукає в народному мистецтві, зокрема в  гуцульському. 

Інші випуски
Більше відео