Випуск о 20:40 від 30 червня 2021 року

30 чер. 20:40


- Першого липня синоптики прогнозують на Прикарпатті сильні дощі та град. Відтак до 3 липня у басейнах Прута і Дністра рівень води підніматиметься до метра 30 сантиметрів, каже синоптикиня Тетяна Атаманюк. Минулого року під час повеней вода пошкодила 120 водозахисних споруд, каже заступник начальника Дністровського басейнового управління Олег Козар. Скільки об’єктів відновили за рік та як живуть у селі, де берег річки не укріплений – дізнавалися кореспонденти Суспільного Карпати. 

- На території Верховинського району - близько 30 тис гектарів землі з полонинами, які розташовані на висоті понад 800 метрів над рівнем моря. Зміни до земельного законодавства, прийняті Верховною Радою, дозволяють оформляти ці полонини у комунальну власність громад.

- Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу протягом року співпрацює із Сучавським університетом імені Штефана чел Маре (Румунія). Про підсумки року співпраці між вишами їхні представники розповіли на пресконференції в Івано-Франківську. 

- У Івано-Франківському драмтеатрі готують виставу «Анатомія самогубства». Це історія про три покоління жінок із психічними розладами. Постановку у Франківську ставить британська режисерка Андреа Ферран. Вона працює в  Україні у межах програми Британської Ради. Сьогодні наші журналісти побачили декілька сцен вистави та поспілкувалися із режисеркою.

Інші випуски
Більше відео