Новини. Випуск о 20:40 від 26 травня 2021 року

26 тра. 20:40


- На Прикарпатті триває ремонт дороги національного значення Стрий-Мамалига. Наразі підрядна організація ремонтує окремі ділянки на відрізку від Івано-Франківська до Долини. Через ці роботи протягом дня виникають кілометрові автомобільні корки.

- Минулого тижня у селі Узин ведмідь убив чотирьох диких свиней. Село розташоване за 10 кілометрів від Івано-Франківська. Звідки там узявся червонокнижний звір – ані місцеві мешканці, ані мисливці не знають. Інші два випадки трапилися протягом минулих тижнів у Печеніжинському лісництві, де ведмідь на пасіці перевернув 30 вуликів, та на у Косівському районі, де хижак понівечив корову у приватному господарстві. Що кажуть про ці випадки лісники, мисливці та селяни - дивіться в сюжеті.

- В Івано-Франківську відбулася церемонія нагородження кращих учнів року. Також відзнаки отримали учні навчальних закладів, які брали участь у різноманітних олімпіадах. Їм вручили сертифікати на отримання стипендії від міської ради.

- Після сорока п’яти днів підготовки та очікування гарної погоди, альпіністка з Івано-Франківська Христина Мохнацька таки розпочала сходження на найвищу вершину світу. Про це вона розповіла на своїй фейсбук-сторінці. Окрім того, жінка повідомила, що буде на зв’язку вже після того, як зійде вниз, орієнтовно 31-го травня. Саме сходження триватиме чотири дні. Христина планує піднятися на Еверест без кисню та встановити рекорд України.  Якщо задумане вдасться, то Мохнацька буде п’ятою жінкою у світі, яка змогла зійти на Еверест без кисню.

- Старовинні візерунки на сучасний лад інтерпретує у своїх роботах ткаля Анастасія Григораш. Жінка близько 5 років навчалася ткацтву в Косівському інституті прикладного та декоративного мистецтва. Розповідає, що фах обрала сама, аби продовжити давню традицію.  Про особливості ремесла ткаля розповіла Суспільному Карпати.

Інші випуски
Більше відео