Новини. Випуск о 20:40 від 28 квітня 2021 року

28 кві. 20:40


- Біля готелю «Дністер» у середмісті Івано-Франківська демонтували паркувальні стовпці. Зробили це відповідно до рішення міськвиконкому – повідомив заступник директора «Муніципальної інспекції «Добродій» Олександр Пікуляк. Каже, що власники «Дністра» встановили стовпці незаконно. Що про це думають жителі міста та як відреагували представники готелю – дивіться у сюжеті.

- Будівництво моста у «Пасічній» у Франківську заплановано продовжити у червні, розповів «Суспільному» міський голова Руслан Марцінків. За його словами, зараз місто повинне обрати переможця тендеру на будівництво транспортної розв’язки, і після цього роботи відновлять. Однак до розв’язки мають зауваження міські урбаністи, каже один із них Андрій Коман, та до їхніх порад міська влада не прислухалася. Докладніше – дивіться далі.

- Коломийську гімназію №10, яка одна із перших в Україні прийняла на навчання інклюзивних дітей, планують об’єднати із  ліцеєм. Батьки та вчителі гімназії проти такої пропозиції міської влади. Тому колектив підготував власну стратегію розвитку навчального закладу.

- У Франківську розпочинається ініціатива громадських організацій та міської ради «П’ятниця. Перезавантаження». В її межах учасники намагатимуться долати наслідки карантинних обмежень та ізоляції за допомогою спільних вуличних тренувань. За словами кураторки проєкту Наталії Гасюк, щоп’ятниці на площі Бастіону проводитимуть руханки. Вхід на них вільний. Перше тренування відбудеться 7 травня о 17-тій.

- Четверо вихованців outdoor-садочка сьогодні облаштовували клумбу у парку Шевченка в Івано-Франківську. Допомагали їм мами та вихователі.  Щотижня упродовж місяця діти садили не лише квіти, а й саджанці дерев. 

Інші випуски
Більше відео