Випуск о 20:40 від 17 березня 2021 року

17 бер. 20:40


- Калуські надзвичайники врятували у пожежі тринадцятирічну дівчинку. Про це сьогодні розповіла речниця обласного управління ДСНС Христина Перцович. За її словами, вчора горіла літня кухня, прибудована до житлового будинку. Площа займання становила близько 50 метрів квадратних.

- В Івано-Франківській центральній міській лікарні бракує медпрацівників — вісьмох лікарів-терапевтів, чотирьох анестезіологів та шістнадцятьох медсестер. Про це Суспільному Карпати повідомив заступник головного лікаря Володимир Вовчук. Також, його за словами, враховуючи ситуацію із захворюваністю на коронавірус, у лікарні довелося збільшити кількість медсестринських постів.

- До обласного бюджету Прикарпаття в минулому році надійшло три мільярди 349 мільйонів гривень. Натомість цьогоріч обсяг бюджету, який затвердили депутати обласної ради, становить 2,5 мільярди гривень. Про особливості формування обласного бюджету повідомили сьогодні під час публічного звіту в обласній держадміністрації. Які саме департаменти у цьому році отримають найбільше грошей - дивіться у сюжеті.

- Цьогоріч на Прикарпатті планують добудувати 14 об’єктів — школи, дитячі садочки, спортивні та культурні споруди Про це під час брифінгу розповів перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Ярмольський. Об’єкти реалізують у межах проєкту "Велике будівництво". На реалізацію планують витратити 250 мільйонів гривень, з них 202 мільйони — з Державного фонду регіонального розвитку та 38 мільйонів — з бюджету місцевого самоврядування.

- Генеральний план Івано-Франківська коригуватимуть, аби розширити землі у громаді, відведені для цвинтарів. Про це нам розповів виконувач обов’язків головного архітектора міста Артур Прокіпчук. Зараз на міському кладовищі у Чукалівці залишилося менше гектара підготовлених земель для поховань. На скільки часу вистачить цього, та які в міста є резерви – дізнавалися кореспонденти Суспільного. 

- В Івано-Франківську оголосили шістьох переможців весняної хвилі програми «Малі гранти Теплого Міста». Кожен із них отримає до 20-ти тисяч гривень.

Інші випуски
Більше відео