Випуск о 20:40 від 15 березня 2021 року

15 бер. 20:40


- Волонтери притулку для тварин «Дім Сірка» у місті Калуш просять про допомогу. За словами керівниці закладу, волонтери зараз не в змозі оплатити борг за електроенергію, тому притулку загрожує відімкнення електропостачання. Окрім того, «Дім Сірка» регулярно зіштовхується і з іншими труднощами.

- На Прикарпатті у  дванадцятьох лікарнях завантаженість ліжок для хворих на COVID-19 – понад 90%.  Про це сьогодні розповів головний санітарний лікар області Руслан Савчук. За його словами, за вихідні збільшилася кількість летальних випадків із діагнозом «коронавірусна інфекція». За минулу добу від цієї хвороби на Прикарпатті померла 31 людина.  Про те, яка ситуація у лікарнях міста й області, та із чим пов’язаний ріст смертності від COVID – 19 –  дивіться у сюжеті.

- Школи та дитячі садки Івано-Франківська не працюватимуть, поки не стабілізується ситуація із COVID-19. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила заступниця міського голови Вікторія Дротянко. Так вирішили через складну ситуацію у регіоні із захворюваністю на коронавірусну інфекцію. Окрім того, Прикарпаття й надалі залишається у червоній карантинній зоні.

- Жителі Коломиї сьогодні вийшли на страйк через закриття районної бібліотеки. Свої вимоги працівники, читачі та письменники висловили представникам місцевої влади. Чому вже три місяці книгарня зачинена, а працівники без заробітної плати – дізнавалися кореспонденти Суспільного.

- Нардепи від Прикарпаття сьогодні закликали Кабмін не допустити переведення Івано-Франківського аеропорту із диспетчерського обслуговування на польотно-інформаційне. Окрім прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, депутати звернулися також до керівника «Украероруху» Андрія Ярмака. На думку нардепів, франківський аеродром може втратити міжнародні рейси, а колектив диспетчерів - залишитися без роботи. Рішення про переведення франківського аеропорту державне підприємство ухвалило минулого року. Проти цього виступив колектив диспетчерів.  Вони звернулися до місцевої влади та нардепів від Прикарпаття. В адміністрації Івано-Франківського аеропорту кореспондентам «Суспільного» сьогодні повідомили, що аеродрому ця ситуація нічим не загрожує.

- Працівники комунального підприємства «Муніципальна інспекція «Добродій» за місяць демонтували 16 незаконних рекламних конструкцій. Де вже демонтували та де планують – розповідаємо у сюжеті.

- Волонтери притулку для тварин «Дім Сірка» у місті Калуш просять про допомогу.  За словами керівниці закладу, волонтери зараз не в змозі оплатити борг за електроенергію, тому притулку загрожує відімкнення електропостачання. Окрім того, «Дім Сірка» регулярно зіштовхується і з іншими труднощами.

Інші випуски
Більше відео