Випуск о 19:00 від 25 липня 2019 року

25 лип. 19:00


- Рішення про створення Калуської ОТГ сьогодні затвердили на сесії міської ради. За приєднання до міста сіл Кропивник та Мостище проголосувало 19 депутатів. Це буде друга в області об’єднана територіальна громада з центром у місті обласного значення. Населення громади становитиме близько 80 тисяч людей. Також до складу Калуської ОТГ планує доєднатися і село Вістова. За словами виконавчого директора Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Юрія Стефанчука, основним викликом перед містом є покращення інфраструктури навколишніх сіл. 

- На Прикарпатті по всіх округах Центральна виборча комісія опрацювала 100% електронних протоколів. На 83 округу перемогла Оксана Савчук, 84 – Ігор Фріс, 85 – Едуард Прощук, 86 – Олександр Матусевич, 87 – Зіновій Андрійович, 88 – Андрій Іванчук, 89 – Володимир Тимофійчук. По багатомандатному виборчому округу, наразі, за даними ЦВК прохідний 5-відсотковий бар’єр у парламент долають п’ять партій «Слуга народу», «Опозиційна платформа – За життя», Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», «Європейська Солідарність» та партія «Голос».

- Виставку скульптур під назвою «Шлях до астралу» Бориса Гуцуляка відкрили сьогодні в Івано-Франківську. У Музеї мистецтв Прикарпаття експонується 27 робіт митця.

Інші випуски
Більше відео