"Спільно": на Суспільному стартує новий проект про децентралізацію

8 лис. 2018

На цих вихідних телеканали суспільного мовлення покажуть прем’єру нової щотижневої програми "Спільно", де розглядатимуться проблеми і виклики, з якими стикаються громади у різних куточках України. Дивіться перший випуск на телеканалі UA: ПЕРШИЙ у суботу, 10 листопада, о 16:10, та в ефірі всіх регіональних філій Суспільного в неділю, 11 листопада, о 18:30.

Проект "Спільно" піднімає питання децентралізації та пояснює принципи її роботи. Герої програми – українці з різних регіонів, звичайні люди, які на власному прикладі доводять, що кожен може бути творцем змін і досягнути поставленої мети. "Кожна історія в програмі є індивідуальною та особливою. Ми шукаємо історії справжніх людей та залучаємо експертів для аналізу, щоб показати як на практиці працює реформа децентралізації, щоб інші могли повчитись або поділитися досвідом, – зазначає ведуча проекту "Спільно" Софія Мусієнко. – Особисто для мене, це проект нового покоління, що відображає, як формується наше суспільство і життя в Україні".

Творча група суспільного мовника намагалася створити проект, який допоможе жителям регіонів знайти рішення конкретної проблеми завдяки не лише експертній думці, але й досвіду героїв. "Завдяки справжнім професіоналам своєї справи, які зібралися в команді, ретельній підготовці та відмінній техніці був записаний і чекає свого зоряного часу перший випуск програми. "Спiльно" – це абсолютно новий, якісний продукт, в якому давно мають потребу жителі України", – впевнена головна режисерка проекту "Спільно" Юлія Браславська.

 

Програма "Спільно" має таку назву не лише завдяки концепції, а й через те, як саме вона створювалася. Адже це вперше декілька філій Суспільного мовника України об’єднали свої зусилля заради створення одного проекту загальносуспільного значення. Студія проекту знаходиться в філії UA: ОДЕСА, а власні кореспондентські пункти розміщені в філіях UA: ЧЕРКАСИ, UA: ХАРКІВ та Тернопільській філії Суспільного. "Спільно" – приклад вирішення проблем для тих громад, які не знаходять рішення в своєму регіоні, – коментує виконавча продюсерка суспільно-політичного напряму суспільного мовлення Марія Фрей. – Ми доводимо, що більше немає "хати скраю". В цій програмі ми покажемо людей, які беруть відповідальність не тільки за своє життя, а й за життя та добробут тих, хто їх оточуює".

Проект створено суспільним мовленням України та Deutsche Welle Akademie, за підтримки GIZ Україна через "U-LEAD з Європою".