НСТУ зареєструвала випуск акцій телерадіокомпанії

НСТУ зареєструвала випуск акцій телерадіокомпанії

2 жов. 2018

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку 1 жовтня 2018 року прийняла рішення щодо реєстрації випуску акцій Публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України", відповідне повідомлення опубліковано на офіційному сайті Комісії.

Реєстрація випуску акцій – це завершальний етап створення Суспільного мовника України як акціонерного товариства, що необхідний для подальшої розбудови прозорої системи корпоративного управління телерадіокомпанії.

Інна Гребенюк, член правління НСТУ відповідальна за юридичний та міжнародний напрям діяльності, коментує цю новину: "Для реєстрації випуску акцій юристам Суспільного необхідно було провести величезну підготовчу роботу, окрім того потрібен був висновок незалежного фінансового аудитора. Наглядова рада за підтримки Шведського агентства міжнародного співробітництва з розвитку (Sida) залучила до проведення аудиту одну з найбільших міжнародних аудиторських компаній – Ernst&Young. Цього року було проведено перший фінансовий аудит Суспільного мовника. І зараз держава Україна отримала належним чином оформлені акції, створеного публічного акціонерного товариства, першого в історії країни Суспільного мовника".

Нагадаємо, відповідно до законів України "Про Суспільне телебачення і радіомовлення України" та "Про приватизацію державного і комунального майна" акції ПАТ "НСТУ" безумовно належать державі та не можуть бути продані, передані або іншим чином відчуженні на користь інших осіб. Реєстрація випуску акцій ПАТ "НСТУ" була одним із ключових завдань у плані діяльності ПАТ "НСТУ" на 2018 рік.