Нові ідеї, локальні історії, ефективне використання коштів — координаційна зустріч із керівниками філій

Нові ідеї, локальні історії, ефективне використання коштів — координаційна зустріч із керівниками філій

8 жов. 2019

3 та 4 жовтня і головному офісі UA: Суспільне мовлення зібралися менеджери й продюсери філій, щоб підбити підсумки роботи за дев’ять місяців та обговорити плани на найближчий час.

У зустрічі взяли участь тренерка DW Akademie Ліана Хачатрян і представники UA: Суспільне мовлення: члени правління Микола Чернотицький та Ярослав Лодигін, генеральна продюсерка регіонального мовлення Марія Фрей, директор департаменту координації філій Михайло Шматов, директорка з комунікацій Вікторія Сидоренко, а також керівники структурних підрозділів центральної дирекції.

Член правління Микола Чернотицький відзначив нову якість контенту, який з’явився на першому відборі творчих проєктів, він також переконаний, що замовлення від Суспільного стимулює розвиток регіональних продакшенів.

«Це ті результати, на які ми сподівалися, коли ініціювали пітчинги для регіонального мовлення: нові ідеї, локальні історії, ефективне використання коштів. Я сподіваюся, що стабільне фінансування дасть нам змогу налагодити планування відбору й подальшої реалізації проєктів так, що локальні продакшени знатимуть наш план замовлення контенту й готуватимуть свої пропозиції заздалегідь. Упевнений, що можливість створити програму на замовлення Суспільного стане хорошим стимулом для розвитку місцевих творчих груп», — зазначив Микола Чернотицький.

Генеральна продюсерка регіонального мовлення Марія Фрей наголосила, що імплементація таких інструментів впливає не лише на контент, а й на репутацію Суспільного як партнера: «Коли ми починали реформу, одним із наших завдань було зробити співпрацю із Суспільним максимально простою і зрозумілою. Система пітчингів дуже допомагає в цьому, і це важливо, адже відкритість — одна з головних наших цінностей».

Директор департаменту координації філій Михайло Шматов представив перші результати оцінювання діяльності філій: «Ми бачимо, що зміни — це те, що робить нас кращими. Єдиний і незмінний план роботи на рік відходить у минуле. Натомість нам потрібно стати мобільними, щоб пристосуватися до викликів і вимог нашої аудиторії».

Упродовж двох днів керівники регіональних філій Суспільного мали змогу поділитися досвідом і відвідати зустрічі з міжнародними фахівцями та представниками центральної дирекції.

Тренерка DW Akademie Ліана Хачатрян обговорила з учасниками зустрічі ролі, функції та цінності в роботі медіаменеджерів, а також поділилася власним досвідом організаційного розвитку.

Член правління Ярослав Лодигін представив план ребрендингу телеканалу UA: ПЕРШИЙ, який відбудеться 2020 року.

Директорка з комунікацій зі ЗМІ та громадськістю Вікторія Сидоренко й директор з управління персоналом Олександр Челак представили для обговорення проєкт «Кодексу етики», а директор антикорупційного департаменту Володимир Проценко — нову редакцію антикорупційної програми.

Також продюсери та менеджери філій обговорили підсумки роботи й проблемні поточні питання на круглому столі з директорами структурних підрозділів центральної дирекції. З керівниками філій зустрілися генеральний продюсер інформаційного мовлення Владислав Грузинський, директорка департаменту управління бюджетом Ірина Горецька, директор юридичного департаменту Максим Дорофеєв, директор департаменту безпеки Віталій Даценко, директорка департаменту кадрового адміністрування Марія Глоба, технічний директор Юрій Бойчук та директорка департаменту бухгалтерського обліку Катерина Тимчук.

Учасники зустрічі відзначили важливість спільного обговорення підсумків роботи.

«Для мене важлива історія про пітчинги. Конкурс проєктів та ідей від сторонніх продакшенів, що відбувся на філії — перший у моєму професійному досвіді. Хотілося одержати фідбек, обмінятися думками з колегами, почути про їхню практику, — розповіла продюсерка UA: ПОДІЛЛЯ Любов Тімкова. — Процес відбору відтепер буде системним — плануємо робити його двічі на рік. Думаю, наше обговорення також допоможе відшліфувати цей інструмент і максимально технічно спростити його для зовнішніх продакшенів».

Нагадаємо, 2 жовтня в телецентрі «Олівець» відбулася регіональна конференція UA: Суспільне мовлення, організована за підтримки DW Akademie.

 

Фотографував Володимир Шевчук