UA: КАРПАТИ спільно зі шведськими медійниками розробили digital-стратегію

UA: КАРПАТИ спільно зі шведськими медійниками розробили digital-стратегію

19 вер. 2019

Цього тижня UA: КАРПАТИ відвідала команда журналістів із Суспільного мовника SVT Гетеборг (Швеція). Впродовж двох днів іноземні колеги проводили воркшоп про роботу digital-платформ і висвітлення новин за світовими стандартами журналістики.

Спільно зі шведами команда UA: КАРПАТИ напрацювала digital-стратегію для офіційних сторінок у соцмережах (Facebook та YouTube) і сайту if.suspilne.media. Новий підхід до роботи на цифрових платформах збільшить аудиторію, дасть змогу якомога повніше розкривати теми й зробить бренд Суспільного більш упізнаваним.

«Із завершенням проєкту сподіваємося, що UA: КАРПАТИ будуть гостріші у своїх відеосюжетах і тією ж мірою — на своїй інтернет-сторінці та в соціальних мережах. Також маємо надію, що люди в регіоні це помітять і в найближчому майбутньому відвідуватимуть сторінки мовника на різних платформах для того, щоб знаходити найоперативніші й найважливіші новини», — каже керівник ньюзруму на SVT Гетеборг Антон Свендсен.

«Протягом двох днів ми покроково розробили план дій на digital-платформі, яка лідирує у світі, — розповідає продюсерка UA: КАРПАТИ Галина Держипільська. — Можливості, які відкриває шведсько-українська співпраця, складно переоцінити. Для нас — це вправляння в системному підході до роботи й до пошуку шляхів комунікації з аудиторією, а також практичні навички ефективного просування контенту в соцмережах. Окрім того, ми вкотре поговорили про стандарти журналістики та суспільного мовлення, яких дотримуються в усьому світі».

Команда UA: КАРПАТИ давно розвиває цифрові платформи. Кількість читачів її сторінки у фейсбуці зросла у 2,5 раза. Від початку року повідомлення й відеоматеріали мовника стали джерелом інформації для інших ЗМІ понад 700 разів. Більше ніж 30 згадок — у виданнях і на телеканалах, які охоплюють усю Україну. 

«Ми приємно вражені, наскільки далеко наші колеги змогли зайти протягом такого короткого періоду. Легко працювати з такою командою», — зазначила кореспондентка міжнародних новин SVT Гетеборг Лубна Ель-Шанті.

«UA: КАРПАТИ  це чудова команда! Вони багато працюють, компетентні, амбіційні та водночас готові вдосконалюватися й ставати першим джерелом новин у регіоні. Наша головна мета  посприяти їм у цьому», — додав старший керівний редактор SVT Гетеборг Роберт Ульсон.

Наступного разу шведські журналісти відвідають UA: КАРПАТИ в середині жовтня. Крім того, журналісти Суспільного мовника задля обміну досвідом матимуть ознайомлювальні поїздки до Швеції, а філія отримає нове технічне обладнання. 

Нагадаємо, візит шведських медійників відбувся в межах проєкту UA: Суспільне мовлення й Офісу медіарозвитку Шведського радіо (SR MDO) «Підтримка регіоналізації суспільного мовлення в Україні». Головна мета співпраці — зміцнення Суспільного мовника й утвердження стандартів незалежної журналістики в Україні. 

Вперше колеги зі Швеції завітали до Прикарпатської філії UA: Суспільне мовлення й підписали меморандум про співпрацю в червні. Загалом пілотними шведські колеги обрали чотири філії Суспільного мовника: UA: КАРПАТИ, UA: РІВНЕUA: ЛЬВІВ та UA: ХАРКІВ.