Єдиною вимогою до кандидатів була чесна розмова, — продюсерка UA: КАРПАТИ про “Виборчий округ: Співбесіда”

Єдиною вимогою до кандидатів була чесна розмова, — продюсерка UA: КАРПАТИ про “Виборчий округ: Співбесіда”

23 лип. 2019

Із 4-го до 17-го липня на Суспільному Прикарпаття вийшло 10 прямих ефірів соціально-політичного проєкту “Виборчий округ: Співбесіда”. Взяти участь у ток-шоу журналісти UA: КАРПАТИ запрошували кандидатів, які балотувалися до Верховної Ради на мажоритарних округах Прикарпаття (оперативна інформація про результати передвиборних змагань тут). 

Участь була безкоштовною і вимога до кандидатів лише однабути готовим до чесної розмови. Списки учасників проєкту ми “закрили” 1-го липня, а стартували 4-го. Щобудня о 17:15 “Виборчий округ: Співбесіда” можна було побачити і почути в прямому ефірі на всіх платформах UA: КАРПАТИ: радіо, телеканал, наживо на сайті if.suspilne.media та у Facebook, — зазначила продюсерка UA: КАРПАТИ Галина Держипільська. 

Оскільки парламентські вибори в Україні проводили достроково, то на підготовку до телевізійного проєкту було 2 тижні. Це стало справжнім викликом не лише для творчої частини колективу, а й для технарів, — поділилися менеджерка UA: КАРПАТИ Наталія Кияницька. “На все про все було обмаль часу. Проте спільними зусиллями ми впоралися на “відмінно”. За два тижні облаштували студію: встановили нові декорації, виготовили стійки, застелили килимове покриття. До проєкту залучили усіх працівників UA: КАРПАТИ. Мені дуже приємно, що кожен із них відчував усю важливість суспільної справи, до якої він був причетний”, — каже Наталія Кияницька.  

Загалом, команда Суспільного Прикарпаття запрошувала на ефір усіх, без винятку, зареєстрованих кандидатів у народні депутати від 7-ми округів області. Кожен із них мав пояснити виборцям, з якою метою та чому балотується. Із 97-ми претендентів на посади у Верховній Раді, до студії Суспільного прийшли 34. Хто і з ким зустрінеться у прямому ефірі вирішувало жеребкування. 

Одна з інтриг: ми не могли завчасно знати, хто з ким опиниться в студії із кандидатів. І жереб зробив цікаві поєднання. Так склалось, що в ефірі Суспільного Прикарпаття зустрілись АТО-вець і затятий комуніст, викладач з чотирма вищими освітами і кандидат в нардепи без вищої”, — розповіла Галина Держипільська. — Крім кандидатів, ми запрошували взяти участь у проєкті незалежних експертів”

Виборці Прикарпаття могли поставити кандидатам запитання, яке ведучі проєкту — Олена Нечвідова, Ольга Гриців, Інна Сендецька-Монюк та Христина Дичаковська — озвучували у прямому ефірі. Зробити це можна було попередньо написавши на сторінку UA: КАРПАТИ у Facebook. Крім цього, журналісти Суспільного відвідали виборчі округи Івано-Франківщини та записали відеозапитання мешканців. 

Найбільний резонанс у мережі Facebook викликала програма про виборчий округ № 84 з центром в місті Тисмениці. “Рекордна кількість учасників програми (8) та рекордна кількість переглядів на FB-сторінці (8,1 тисяч)”, — каже продюсерка. Проте і решта випусків проєкту “Виборчий округ: Співбесіда” зібрали сотні вподобань, десятки поширень та коментарів. 

Я захоплююсь їх простотою і людяністю, професіоналізмом і завзяттям, які, на жаль, все рідше і рідше зустрічаються на життєвому шляху. Нехай ВАМ щастить, чудова творча родино!” — написав про свої враження від спілкування із командою Суспільного та участі в ефірі на UA: КАРПАТИ Мирослав Григорчук, який балотувався в окрузі № 88. 

Не втомлююсь повторювати, що участь кандидатів на Суспільномуце справжній маркер їх прозорості, відданості демократії, готовності відповідати на будь-які найгостріші і найнезручніші питання”, — написав у Facebook глядач проєкту Павло Лодин, поширивши на особистій сторінці ефір UA: КАРПАТИ про округ № 88. 

Усі випуски проєкту “Виборчий округ: Співбесіда” зібрано тут. 

Робота над проектом “Виборчий округ: Співбесіда” це ще один виклик, який Суспільний мовник Прикарпаття успішно прийняв. Ще один приклад, що ми готові братися за такий складний формат. І це ще один доказ того, що у нашому колективі достатня кількість людей, які не знають слова “неможливо”. Вони стають і роблять”, — переконана продюсерка UA: КАРПАТИ.