Ведучі «Суспільне. Спротив» долучаться до соціальної кампанії «Пліч-о-пліч»

Ведучі «Суспільне. Спротив» долучаться до соціальної кампанії «Пліч-о-пліч»

22 сер. 2022

23 серпня, у День Державного прапора України, ведучі проєкту «Суспільне. Спротив» Олександр Бодня, Олександр Єльцов та Роман Свирида вийдуть в ефір у футболках соціальної ініціативи «Пліч-о-пліч»

«Підтримка одне одного зараз надзвичайно важлива, як і історії про тих, хто покинув свій дім через повномасштабне вторгнення і зумів знайти себе у новій справі, або продовжив займатися тим, що чудово знає. Ці люди надихають нас долати труднощі і бути відкритішими до інших. І це чудово, що є можливість розповідати більше історій про них», — Олександр Бодня, ведучий міжрегіонального ранкового ефіру «Суспільне. Спротив».

«З початком повномасштабного вторгнення люди України об’єдналися настільки міцно, як ніколи раніше. Лише завдяки тому, що ми стоїмо пліч-о-пліч ми обов’язково переможемо!» — переконаний Олександр Єльцов, ведучий міжрегіонального вечірнього ефіру «Суспільне. Спротив».

«Команда Суспільного щодня спілкується із вимушеними переселенцями, збирає і розповідає багато історій людей, які через війну втратили родини, домівки, роботу, спокій і звичне життя, але знайшли у собі сили жити далі, облаштовуватись на заході України і долучатись до життя громад. 

Водночас громади, волонтери і звичайні люди намагаються зробити усе для повернення евакуйованих до відносно нормального життя: їм підшукують житло, з ними працюють медики й психологи, для дітей і дорослих організовують чимало спортивних, мистецьких, соціальних заходів. Як на мене — це прояв справжнього єднання українців», — Роман Свирида, ведучий обіднього ефіру «Суспільне. Спротив», який зараз виходить на Суспільне Рівне, а з 24 серпня — на всіх регіональних телеканалах Суспільного (крім Суспільне Крим та Суспільне Донбас).

Читайте також: Міжрегіональний ефір «Суспільне. Спротив» інформаційно охопить весь день

Всеукраїнська соціальна кампанія «Пліч-о-пліч» — проєкт про єдність та взаємодопомогу переселенців і жителів заходу України під час війни. Це історії українців, для яких єдність — це мотивація боротися з агресором: хтось втратив бізнес у Харкові, але відкрив новий в Ужгороді, ще хтось — веде активну діяльність проукраїнського центру на Донеччині чи створює казки для дітей про те, для чого тепер потрібно ховатися в укриття. 

Команда Суспільне Мовлення задовго до початку повномасштабного вторгнення рф розповідала в телерадіоефірах та на цифрових платформах історії людей, які власним прикладом ламають стереотипи, об’єднують довкола себе українців у різних регіонах країни та за кордоном. 

«Проєкт “Пліч-о-пліч” близький Суспільному не тільки ціннісно: наша компанія також пережила хвилю внутрішніх переміщень і багато працівників опинились в нових місцях. Тож ми так само вдячні всім, хто прийняв нас і допомагав нам у найскладніші часи адаптуватись і повернутися до життя», — розповідає генпродюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Читайте також: Історії свідків Незалежності, включення з міст України, аналітика — спецефір «Суспільне. Спротив» 

Свої історії про єдність та взаємодопомогу під час війни можна розповідати у соцмережах під хештегом #стоюплічопліч, відмітивши сторінку соціальної кампанії. Проєкт реалізується за підтримки обласних адміністрацій та Програми USAID.

«Український народ показав неймовірну стійкість і єдність перед лицем повномасштабної війни, розв’язаної росією, — зауважив директор Програми USAID в Україні Джеймс Гоуп. — Кампанія “Пліч-о-пліч” вшановує тих українців, які, попри тяжкі обставини та поневіряння, знайшли шлях до того, щоб об’єднатися та зробити свій внесок до української перемоги. Українці стоять пліч-о-пліч на різних фронтах — вони вирощують врожай, підтримують діяльність своїх підприємств і створюють нові робочі місця, займаються волонтерством у своїх громадах і виробляють необхідні речі для Збройних сил України. Мета цієї кампанії — показати, що кожен здатний змінити ситуацію на краще та допомогти Україні дієво протистояти агресії з боку росії».

Дивіться 23 серпня в ранковому блоці міжрегіонального проєкту «Суспільне. Спротив» розмову із Сергієм Ющишиним, комунікаційним менеджером проєкту «Трансформація комунікацій» Програми USAID. Він розповість більше про соціальну кампанію «Пліч-о-пліч» та як кожен може долучитися до ініціативи. 

Інформаційний міжрегіональний проєкт «Суспільне. Спротив» виходить щобудня з 7:00 до 11:00 та з 17:00 до 21:00 одночасно на усіх регіональних телеканалах Суспільного. З 24 серпня проєкт транслюватимуть і вдень — з 12:00 до 16:00 (на Суспільне Рівне він стартує з 22 серпня). Це новини без маніпуляцій і за стандартами журналістики, включення з усіх регіонів України, практичні рекомендації, як виживати та жити під час війни.

Онлайн дивитися регіональні телеканали Суспільного Мовлення можна на сайтах філій і на ютуб-каналі Суспільне Новини. 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.