Про майбутнє косівської кераміки 一 в інтерв’ю для марафону «Суспільне. Спротив»

Про майбутнє косівської кераміки 一 в інтерв’ю для марафону «Суспільне. Спротив»

20 лип. 2022

Дивіться 20 липня у міжрегіональному марафоні «Суспільне. Спротив»一як у Косові на Івано-Франківщині відновлюють повний цикл виробництва славнозвісної тутешньої мальованої кераміки, який призупинився через повномасштабне вторгнення рф.

З 2019 року косівська мальована кераміка 一 у переліку світової культурної спадщини ЮНЕСКО. Раніше глину для гуцульської кераміки возили із столиці промислової кераміки 一 Слов’янська на Донеччині. До початку повномасштабного вторгнення там працювала понад тисяча підприємств, які готували різні типи глини для виробництв. З лютого ці поставки припинилися. Але завдяки наполегливості багатьох людей, у Карпати вдалося перевезти обладнання з Донбасу для підготовки глини. 

Про те, як вдалося перевезти виробництво, журналістка Суспільне Івано-Франківськ Ілона Шевченко спілкувалася з науковицею, художницею-керамісткою Марією Гринюк. Розмову дивіться 20 липня у вечірньому блоці міжрегіонального марафону «Суспільне. Спротив», який стартує на регіональних телеканалах Суспільного о 17:00.

Загалом, дивіться «Суспільне. Спротив» щобудня з 7:00 до 11:00 та з 17:00 до 21:00. Онлайн трансляція марафону 一 на ютуб-каналі Суспільне Новини.

«Суспільне. Спротив» — 8-годинний прямоефірний щоденний інформаційний марафон, над яким працює регіональна команда Суспільного Мовлення. Це новини без маніпуляцій і за стандартами журналістики, включення з усіх регіонів України, практичні рекомендації, як виживати та жити під час війни. Виходить на усіх регіональних телеканалах Суспільного з 25 лютого 2022 року.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії

Оперативні новини від Суспільне Івано-Франківськ — на сайті Суспільне | Новини та у соцмережах: