Кореспондент UA: КАРПАТИ здобув стипендію від Президента України

Кореспондент UA: КАРПАТИ здобув стипендію від Президента України

28 бер. 2019

Молодий письменник Олександр Букатюк, який працює кореспондентом новин на UA: КАРПАТИ, єдиний з Прикарпаття увійшов до переліку стипендіатів Президента України.

Окрім журналістської кар’єри на Суспільному, Олександр Букатюк регулярно друкується у виданнях та антологіях. Нині вийшли дві його поетичні збірки «Мадонна Майдану» та «Мадонна Миру».

Олександр веде громадську діяльність, є керівником «Літературної студії “Бистрінь” ім. Нестора Чира», засновником та організатором Міжнародного фестивалю “Біденко-фест” та Мистецького Руху «МІТ». Творче кредо митця: «Писати — це дихати, дихати — це жити, жити  — це любити».

Я часто вкладаю власні кошти в різноманітні літературні проекти. Тому стипендія стала для мене приємною звісткою. Адже за роки моєї літературної діяльності матиму хоч якусь матеріальну підтримку”, — каже Олександр Букатюк. — “Дуже радію також, що працюю на Суспільному UA: КАРПАТИ і маю можливість розповідати про літературні події Прикарпаття. Вважаю своїм обов’язком популяризацію письменницької сфери”

За інформацією Міністерства культури України, комісія з відбору кандидатів на здобуття стипендій Президента України для молодих письменників і митців у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового мистецтва та кіномистецтва відібрала 217 заявок.

Виплатять кошти стипендіатам після того, як Президент України підпише Указ «Про призначення стипендій Президента України для молодих письменників і митців у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового мистецтва та кіномистецтва». Зараз проект цього документу перебуває на погодженні у Кабміні.

Нагадаємо, до Дня поезії Суспільне запустило одноденну тематичну акцію. Упродовж дня на сторінці у фейсбуці публікувалася поезія працівників Суспільного мовлення із хештегом #ПоезіяСуспільного. Від UA: КАРПАТИ участь взяли Олександр Букатюк, продюсерка радіо Наталія Асатурян та редактор “Карпатського ранку” Богдан Ославський.