Журналіст Суспільного Степан Пенкалюк отримав перемогу в конкурсі есеїв «Мій Франко»

Журналіст Суспільного Степан Пенкалюк отримав перемогу в конкурсі есеїв «Мій Франко»

28 сер. 2021

27 серпня виповнилося 165 років від дня народження Івана Франка. Напередодні в Івано-Франківську оголосили переможця 10-го відкритого літературного конкурсу есеїв «Мій Франко». Ним став франківець, журналіст Суспільного Карпати Степан Пенкалюк. 

«Подався на конкурс, бо зацікавив його формат. 165 слів — це вже виклик. Тобто, кожне слово дуже цінне і треба у такий досить короткий текст вмістити все, що хочеш сказати. Моє есе — це сон, у якому я і Франко сидимо у барі, п’ємо пиво і говоримо про "нині". Формою і дотично змістом намагався "оживити" Франка. Аби він не був тим "каменем", який із нього зробила радянська влада. Та й наша шкільна система до того дотична», — каже Степан Пенкалюк.

Організатором конкурсу є «Громадський інститут аналітики» та літератори міста. Конкурс не має географічних меж. Єдина цьогорічна вимога – 165 слів про письменника. Саме стільки років виповнюється від дня народження Івана Франка. Переможець 10-го відкритого літературного конкурсу есеїв «Мій Франко» зачитав власний есей на однойменній площі в Івано-Франківську, де 27 серпня до дня народження письменника відбулись публічні читання поезії. 

Нагадаємо, місцеві суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

На Прикарпатті це — телеканал UA: КАРПАТИ і Українське радіо Карпати.

Слухати Українське радіо Карпати можна онлайн та на частотах: 

  • Верховина - 103,6 FM
  • Івано-Франківськ - 100,4 FM
  • Калуш - 100,1 FM
  • Косів - 100,6 FM
  • Яремче - 100,2 FM

Дивитися телеканал UA: КАРПАТИ онлайн — за посиланням.