Тренінг про брехню дітей провели франківські пластуни

7:31, 27 лис. 2019
 
Тренінг про брехню дітей провели франківські пластуни

Тренінг "Дитяча брехня чи фантазія" провели в Дитячо-юнацькому пластовому центрі. Кожного тижня тут з франківськими батьками обговорють виховання дітей. 

Тетяна Озмінська на тренінгах від "Пласту" не вперше. Каже, що такі заходи є корисними для батьків: "Ми тут обмінюємося досвідом. Дуже цікаво розмовляти із психологом. Хоч ми всі вже є батьками і вчити нас треба було раніше, але, все ж, щось можемо скорегувати. Потім ми маємо ще приємні миті, коли щось творимо своїми руками і на згадку від кожного заняття маємо якийсь виріб. Вдома дивимося на нього і згадуємо, що ми вчили того дня".

До спілкування із батьками долучилася психологиня Галина Шовкопляс. Жінка каже, що батьки мають розуміти причини брехні своїх дітей і навчитися реагувати на неї: "Будь-яка брехня має причину. Ми, дорослі, дуже часто забуваємо, що діти – це маленькі істоти, які вчаться жити у цьому світі. Брехня – це дуже складний соціальний навик, яким нам усім доводиться володіти і вміти ним користуватися. Тому вони починають це робити з дитинства. І коли батьки запитають себе, чому моя дитина бреше, чому вона обманює, - можливо у той момент і реакція буде інакшою. Можливо вони задумаються, зупиняться і замість того, щоб карати, спитаються: що я роблю не так?".

 Розмови про відповідальне батьківство проводять у центрі щовівторка.