Студенти "GoxChange" впроваджуватимуть ініціативи Франківська у своїх містах

16:14, 19 лис. 2019
 
Студенти

Студенти з 15-ти областей України приїхали в Івано-Франківськ в межах програми "GoxChange". Вони кілька днів вивчатимуть проблеми та громадські ініціативи нашого міста. На основі досліджень учасники програми напишуть проєкти, які реалізовуватимуть згодом у своїх містах. Презентуватимуть їх у суботу, 23 листопада.

Сьогодні студенти ознайомлювалися з принципами роботи інноваційного центру "Промприлад. Реновація". Також зустрілися із засновницею громадської ініціативи «Франківськ, який треба берегти» Марією Козакевич:

"Будемо показувати нашу архітектуру, ознайомлювати з нашою історією. Звичайно, що не оминемо увагою питання порятунку старовинних дверей - розповідатимемо про реставрацію. Сподіваюся, що, приїхавши додому, у цих молодих людей вже не підніметься рука знищити таку красу. Можливо, їм сподобається, й ініціатива матиме успіх й в інших областях України".

За словами  координаторки програми "GoxChange" Світлани Колодій, спочатку року схожі заходи відбулися у чотирьох містах України: Харкові, Маріуполі, Запоріжжі та Херсоні. 

Більше дивіться у відео.