Злива на Прикарпатті: без газу, світла у воді по коліна (ОНОВЛЕНО)

19:24, 20 тра. 2019
 
Злива на Прикарпатті: без газу, світла у воді по коліна (ОНОВЛЕНО)
 
UPD: 16:50. На Богородчанщині через негоду скасували навчання у школах. Складання ЗНО відбуватиметься у звичному режимі.
 
 
UPD: 16:30. Загиблий від стихії. Вчора, близько 19:40, у Калуші місцевий житель 1957 року народження, який прочищав стічну канаву разом з сином, спіткнувся і впав у річку Млинівка. Його забрало водою. Річка впадає у Лукву, а та - в Дністер. Тіла чоловіка без ознак життя виявили сьогодні по обіді. Про це повідомив начальник Головного управління національної поліції в області Володимир Голубош.
 
 
 
UPD: 13:30. 25 людей евакуювали рятувальники з будівель, які підтопило внаслідок дощів, що тривають впродовж 2 днів на Прикарпатті.
 
 
UPD: 12:00. Майже 500 дворів за 20 хвилин затопила річка Лукавець у селі Гвізд Надвірнянського району. 453 будинки на центральній вулиці імені Дмитра Синяка залишилися без газопостачання.
 
 
UPD: 11:00. 3 населені пункти Прикарпаття частково залишаються без газопостачання станом на 11:00: села Бабче та Жураки Богородчанського району та село Гвізд Надвірнянського. Про це повідомив технічний директор АТ "Івано-Франківськгаз" Ігор Височанський.
 
UPD: Станом на 9:00 21.05.2019 через зливи 15 населених пунктів Прикарпаття залишилися без електропостачання. Найбільше постраждали жителі 3 районів - Богородчанського, Долинського та Тисменицького. Трохи менше негода зачепила Галицький, Калуський, Косівський, Надвірнянський та Тлумацький райони.
 
 
UPD: Станом на 22:00 вчора через пошкоджені газопроводи без газу залишилось 453 користувачі та 3 комунальні підприємства у Богородчанському та Надвірнянському районах області. У Калуші підтопило завод "Карпатнафтохім". Кількість людей, яких врятували працівники Держслужби з надзвичайних ситуацій, зросла до 37.
 
UPD: За оперативною інформацією Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій, станом на 21:00 рятувальники врятували 35 осіб, витягували з водної пастки автобуси та автомобілі.
 
20 травня орієнтовно з 16:00 на території області розпочалися інтенсивні опади у вигляді грозових, зливових дощів та граду в Богородчанському, Калуському та Долинському районах.
Станом на 18:00 підтоплено дворогосподарства в населених пунктах Марково, Жураки, Дзвиняч, Росільна, Глибока, Хмелівка, Старуня, Монастирчани, Саджава, Бабче та селище Солотвин Богородчанського району в містах Калуші та Івано-Франківську.
О 17:30 в Богородчанському районі відбулася районна комісія ТЕБ та НС з метою визначення обсягів збитків.
Станом на 19:00 спостерігається підтоплення наступних населених пунктів в Надвірнянському районі, а саме: с. Битків, с. Молодьків, с. Гвізд, с. Пнів, с. Пасічна.
Опади на території Богородчанського району припинилися. Рівень води в місцевих потічках спадає.
Пожежно-рятувальними підрозділами Управління ДСНС в області врятовано 35 осіб, а саме:
Богородчанський район
- с. Монастирчани надано допомогу з відселення до родичів 2 осіб;
- с. Старуня відбуксировано автобус, який перевозив дітей;
- с. Бабче врятовано 5 осіб в т.ч. 4 дітей (з підтопленого ж/б перенесено в безпечне місце);
Надвірнянський район
- с. Гвізд врятовано 4 осіб (перенесено з підтопленого житлового будинку в безпечне місце);
Калуський район
- м. Калуш надано допомогу з витягування з водної перешкоди маршрутного автобуса з пасажирами (14 чоловік), евакуйовано 6 автомобілів, в яких перебувало 10 осіб, врятовано 2 осіб та надано допомогу 10-ти особам (перевезено з підтоплених житлових будинків в безпечне місце).
 
 
Станом на 20:30 до проведення рятувальних робіт залучено 15 одиниць техніки, 76 чоловік особового складу та 6 плавзасобів.
В Богородчанському, Калуському та Надвірнянському районах заплановано позачергові засідання районних комісії ТЕБ та НС.
В Управлінні та районних підрозділах організовано роботу оперативних груп з метою реагування на ускладнення погодних умов.
 
Нагадаю, через грози сьогодні надвечір підтопило вулиці у Калуші, Надвірній та селах Надвірнянсього і Богородчанського районів. Відео - користувачів Facebook.