Випуск о 17:00 від 12 травня 2022 року

12 тра. 17:00


- Громада Української православної церкви Московського патріархату, що на вулиці Довженка в Івано-Франківську, подала документи до обласної військової адміністрації щодо переходу до Православної Церкви України. Однак священники проти цього.

- 410 мільйонів гривень спрямував уряд упродовж березня і квітня на потреби переселенців, що зареєструвалися в Івано-Франківській області. Так, мінімальну допомогу – 2 тисячі гривень для дорослих та 3 тисячі для дітей – отримали близько 63 тисяч переселенців.

- Діти із родин, які вимушено переїхали з інших областей і зараз тимчасово живуть в Івано-Франківську, можуть пройти безкоштовний медичний огляд.

- Евакуйованих з лікарень Донецької та Луганської областей пацієнтів оперують у медзакладі Лисецької громади. Хірургічне втручання проводять як місцеві лікарі, так і медики-волонтери.

- Чергові дитячі садочки у Долинській громаді відкриють 16 травня. Чотири заклади працюватимуть у місті Долині, ще два – у селах громади.

- Американська художниця Маб Грейвз створила серію із трьох картин про війну в Україні та продала цифрові версії робіт. 20 тис. доларів із продажу художниця перерахувала на діяльність координаційного центру Save Ukraine Now, який підтримує батальйони з Прикарпаття на передовій.

Інші випуски
Більше відео