Випуск о 20:40 від 15 лютого 2022 року

15 лют. 20:40


- В етері Суспільного триває дводенний марафон. Сьогодні розповідаємо про трансплантацію органів на Івано-Франківщині. Троє пацієнтів обласної лікарні прижиттєво дали згоду на донорство після смерті. Про це у коментарі Суспільному повідомив завідувач центру нефрології, діалізу та трансплантації медзакладу Олег Легун. У медзакладі цього року вже провели два забори органів. Скільки пацієнтів лікарні потребують пересадки і зареєстровані у листку очікування – дивіться у сюжеті. 

- У Яремчі, що на Івано-Франківщині, учора на прийомі у стоматолога вбили пацієнта. До кабінету забіг невідомий і кілька разів вистрілив у чоловіка із пістолета — він помер на місці. Поліцейські розпочали на Прикарпатті спецоперацію, аби розшукати підозрюваного. Про це сьогодні розповів заступник начальника головного управління Нацполіції в області Денис Кравченко. За його словами, загиблий — 42-річний житель Івано-Франківська.

- Батальйон територіальної оборони в Івано-Франківську сформували на 73%, каже командир батальйону Тарас Шевченко. За його словами, на службу приймають як військових для роботи на штатних посадах, так і цивільних, які можуть підписати контракт у резерв. Докладніше про те, як формують батальйон тероборони у місті - дивіться далі. 

- Пам’ять загиблих учасників бойових дій на території інших держав вшанували сьогодні в Івано-Франківську. Під час війни в Афганістані, яка тривала 10 років, загинуло понад 80 прикарпатців, розповів голова міської організації «Української спілки ветеранів Афганістану»  Віктор Омелько. Згадати полеглих воїнів сьогодні, в тридцять третю річницю виведення радянських військ з Афганістану, прийшли і бійці, і рідні загиблих, і представники влади.

- Сьогодні в Івано-Франківську презентували документальні кадри церкви Святої Параскеви, яку Сергій Параджанов показав у своєму фільмі «Тіні забутих предків». Автором та власником відео є краєзнавець Зеновій Соколовський. За його словами, зафільмувати святиню він встиг у 70-х роках минулого століття, незадовго до її знищення. 

Інші випуски
Більше відео