Конкурс на посаду директора інфекційної лікарні. Книга про дисидента. Виставка "Засвіти"

7 гру. 19:00


Як відбувався конкурс з обрання генерального директора обласної інфекційної лікарні попри незгоду громадських організацій та групи депутатів обласної ради — дивіться у програмі "Сьогодні. Головне".

У видавництві Discursus днями вийшла книга "Судовий процес Валентина Мороза: розсекречені матеріали". У виданні вперше опублікували раніше засекречені матеріали з колишнього архіву КДБ УРСР, які стосуються кримінальної справи проти Валентина Мороза (1936–2019) — одного з лідерів українського дисидентства, історика й публіциста, символу національного руху 1970-х років. У центрі уваги книги — судовий процес над Морозом 1970 року у Івано-Франківську. Ця розправа над дисидентом була однією з найбільш важливих подій, пов’язаних з українським національним рухом 1950–1980-х років на Прикарпатті. Про це розповідає упорядник видання, кандидат історичних наук Богдан Паска.

Виставка "Засвіти" художника Андрія Єфіменка відкриється завтра в галереї "Бастіон". В експозиції живописні роботи митця на космічну тематику, за якими проглядаються як соціальні, так і політичні мотиви, що притаманне манері та світогляду художника. Про виставку говоримо з її автором.

Інші випуски
Більше відео